ZAVRŠILA PLANINARSKA ŠKOLA HPD GOJZERICA POŽEGA – 32 planinara primila diplomu

Datum objave: 20. 2. 2020. | Kategorija: Lifestyle

POŽEGA – Nakon četiri mjeseca predavanja, vježbi, terenske nastave i planinarskih izleta završila je Opća planinarska škola u HPD Gojzerica Požega.

Tijekom školovanja planinari su prošli 28 sati predavanja, 13 sati vježbi i 10 kvalitetnih dana izleta, a obradili su mnoge teme koje će im biti korisne u njihovom budućem planinarskom angažmanu. Neke od tema su: povijest planinarstva, kretanje u planini, opasnosti u planini, oprema, prva pomoć, orijentacija, čvorologija, alpinizam i sportsko penjanje, turno skijanje, lavine, speleologija, planinarski putovi i sl.

Planinarskom ispitu je pristupilo 34 planinara, a njih 32 je uspjelo položiti ispit te im je na prigodnoj svečanosti dodijeljena diploma. “Ovu generaciju školaraca sačinjavali su članovi: HPD Gojzerice iz Požega, HPD Vidim iz Kutjeva, PD Mališćaka iz Velike, HPD HZZO iz Požege, te budući članovi Hrvatske gorske službe spašavanja. Planinarska škola je održana prema visokim standardima Hrvatskog planinarskog saveza, uz pomoć kvalitetnih predavača iz HPD Gojzerica Požega, Stanice HGSS-a Požega i Stanice planinarskih vodiča Slavonija,” pojasnio je voditelj škole Višeslav Turković.

Osim što su dodijeljene diplome polaznicima planinarske škole, organizator škole podijelio je zahvalnice svim predavačima. Nakon dodjele diploma i zahvalnica polaznici škole su tajnim glasovanjem odabrali Davora Markovića iz Jakšića za ”najpredavača” s epitetom ”čovjek s kompasom”. Nakon završene svečane ceremonije planinari su se opustili uz glazbu, piće i uvelike poznatu ”Belgijsku tortu”. Za sljedeću godinu slijedi nova planinarska škola, ukupno 3. generacija u HPD Gojzerica Požega.

TEKST: S. P./ V.T.        FOTO: HPD Gojzerica

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn