ZAVRŠEN OČEVID – U prometnoj nesreći na A3 smrtno stradale 2 osobe, dok su 3 osobe ozlijeđene

Datum objave: 25. 7. 2023. | Kategorija: Crna kronika

SLAVONSKI BROD – Do prometne nesreće je došlo oko 22.55 sati, na južnoj kolničkoj traci autoceste A3, u blizini Nove Gradiške. Osobnim automobilom upravljao je 40-godišnjak (državljanin Republike Turske), koji prilikom vožnje nije držao dovoljan razmak kada se kreće iza drugog vozila, te je došlo do udara prednjeg dijela osobnog automobila u stražnji dio poluprikolice teretnog automobila kojim je upravljao 62-godišnjak (državljanin Republike Turske).

U Operativno komunikacijskom centru Policijske uprave brodsko-posavske, noćas, u 23,32 sati, zaprimljena je dojava o prometnoj nesreći u kojoj su dvije osobe smrtno stradale, dok su tri osobe ozlijeđene. U zajedničkoj suradnji policijskih službenika i Općinskog državnog odvjetništva na mjestu događaja prometne nesreće obavljen je očevid. Utvrđeno je da je do prometne nesreće došlo, oko 22.55 sati, na južnoj kolničkoj traci autoceste A3, u blizini Nove Gradiške. Osobnim automobilom francuskih nacionalnih registracijskih oznaka, upravljao je 40-godišnjak (državljanin Republike Turske), koji prilikom vožnje nije držao dovoljan razmak kada se kreće iza drugog vozila, te je došlo do udara prednjeg dijela osobnog automobila u stražnji dio poluprikolice teretnog automobila (austrijskih nacionalnih registracijskih oznaka), kojim je upravljao 62-godišnjak (državljanin Republike Turske).

U ovoj prometnoj nesreći smrtno su stradale dvije putnice (43-godišnja državljanka Republike Turske i 19-godišnja državljanka Republike Francuske) iz osobnog automobila, dok su još dvoje putnika (18-godišnjakinja i 15-godišnjak, oboje državljani Republike Francuske) iz istog automobila teško ozlijeđeni, te nakon pružene liječničke pomoći iz bolnice u Novoj Gradiški prevezeni na daljnje liječenje u KBC Osijek. Ozlijeđeni vozač osobnog automobila je zadržan na liječenju u bolnici u Novoj Gradiški.

Osim policijskih službenika koji su na mjestu događaja osiguravali protočnost prometa prometnim i zaustavnim trakom južne kolničke trake, bili su angažirani pripadnici HMP i pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Nova Gradiška, koji su pomogli prilikom izvlačenja ozlijeđenih i smrtno stradalih osoba iz automobila, kao i druge službe koje su obavljale poslove u nadležnosti svoga rada.

Policijski službenici nastavljaju daljnji rad te će po dovršetku liječenja protiv 40-godišnjeg vozača osobnog automobila dostaviti kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu.

TEKST: S. P./ PU BP                    FOTO: PU BP

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn