ZAVOD ZA JAVNO ZDRAVSTVO PSŽ – Odbaci pušenje i nabaci 400 eura

Datum objave: 04. 2. 2024. | Kategorija: Lifestyle

POŽEGA – Zavod za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije već desetu godinu za redom, raspisuje Natječaj “Pušenje odbaci, lovu nabaci” namijenjen svim punoljetnim pušačima oba spola s više od godine dana pušačkog „staža”, a koji žele  pokušati prestati pušiti potaknuti korizmom. Natječaj će biti otvoren od 05. veljače 2024. do uključivo 14. veljače 2024. godine.

Zavod za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije, sa ciljem promoviranja zdravih životnih odabira i potpore prestanku pušenja, raspisao je natječaj “Pušenje odbaci, lovu nabaci”. Natječaj je namijenjen svim punoljetnim osobama s prebivalištem na području Požeško-slavonske županije, koji su spremni pokušati prestati pušiti i održati apstinenciju od nikotina.Natječaj će biti otvoren od 5. veljače 2023. do uključivo 14. veljače 2024. godine. Sve prijave nakon 14. veljače neće biti prihvaćene. Od prijavljenih osoba očekuje se da pokušaju prestati pušiti i održe apstinenciju u trajanju od 30 dana, počevši s prvim danom korizme 14. 02.2024., a zaključno s 14.03.2024. godine.

Uvjet za sudjelovanje u natječaju je da je kandidat svakodnevni pušač duhana i/ili konzument duhanskih proizvoda, sa „stažom“ od barem godine dana. Kandidat osobno popunjava prijavu za sudjelovanje u natječaju, te obvezatno predlaže jednu osobu – člana obitelji, kao svjedoka prestanka pušenja. Pobjednici natječaja odlučit će se izvlačenjem između svih prijavljenih kandidata koji će udovoljiti uvjetima, te će apstinirati od duhana i nikotina u trajanju od mjesec dana.

“Jedna od glavnih zadaća Zavoda za javno zdravstvo upravo je promocija zdravih stilova života, a pušenje je vrlo rizična životna navika koja uzrokuje niz bolesti. Natječaj je pokazao izvrsne rezultate jer svaki peti pušač dugoročno je uspio prestati pušiti.” ističe voditeljca Službe za javno zdravstvo dr. Jasmina Kovačević.
Javno izvlačenje i dodjela svih nagrada planirano je 14. ožujka 2024. Pobjednik natječaja biti će nagrađen poklon bonom u iznosu 400 eura. Bit će podijeljeno još devet nagrada drugog reda u obliku poklon bona u iznosu od 100 eura svaki.

Prijave se vrše isključivo osobno u Službi za javno zdravstvo Zavoda za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije, Županijska 9. u Požegi, ponedjeljak od 11 do 14 sati, te srijedom i petkom od 08 do 10 sati, četvrtkom od 15.30 do 19.30 sati. Osobe s područja Pakraca i Lipika, trebaju se obratiti se na navedene telefonske brojeve zbog daljnjih uputa. Za više informacija obratite se na telefone: 0800-200-069 i 034/311-563.

TEKST: S. P.                     FOTO: S. P.

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn