ZAVOD ZA JAVNO ZDRAVSTVO PSŽ – Obilježavanje Dana ružičaste i Dana plave vrpce te Mjeseca borbe protiv raka dojke

Datum objave: 11. 10. 2023. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Zavod za javno zdravstvo, Liga protiv raka Požega, Klub žena operiranih na dojci Požega i udruga ILCO Požega obilježit će u Požegi Dan ružičaste i Dan plave vrpce te Mjesec borbe protiv raka dojke“. Javnozdravstvena akcija održat će se u Cehovskoj ulici u subotu 14. listopada od 9 do 11 sati.

Na prigodnom obilježavanju dijelit će se edukativne brošure i ružičaste vrpce. Svijest o velikoj važnosti redovitih preventivnih pregleda dojki te ranog otkrivanja raka debelog crijeva u našoj je županiji na visokoj razini.

Iz Zavoda pozivaju sve žene s područja županije koje se nisu odazvale pozivu na mamografski pregled koji je nakon 50. godine života potrebno napraviti najmanje jednom u dvije godine da nam se jave kako bi dobile termin za pregled na 034/311-563 ili na javno.zdravstvo.sestra@zjz-pozega.hr.
U organizaciji Zavoda za javno zdravstvo i Grada Pakraca dolazi mobilni mamograf u Pakrac od 16.-18.10. Sve žene s područja Grada Pakraca koje nisu obavile mamografiju u Nacionalnom programu zadnjih dvije godine ili je prošlo više od godinu dana od mamografije na uputnicu, mogu nazvati te se naručiti pregled. Broj mjesta je ograničen.
Poziv je upućen i svim osobama u dobi od 50 do 74 godine koje zadnjih dvije godine nisu napravile test kojim se otkriva oku nevidljiva krv u uzorku stolice da se jave na 034/311-563 ili na prevencija.sestra@zjz-pozega.hr.

TEKST: S. P.                      FOTO: Ilustracija

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn