ZAPOČEO 7. PO REDU MULTIPAK: Pakrac – središte multimedijalnog svijeta

Datum objave: 30. 5. 2018. | Kategorija: Susreti

ulični atelje 1

PAKRAC – Likovnom radionicom „Ulični atelje“ na temu street art (ulična umjetnost) koju je za pakračke osnovnoškolce vodio Hrvoje Šebić, započeo je tradicionalni, sedmi po redu Multipak – najveće multimedijalno događanje u ovom dijelu Europe.Dvorište kurije Janković postalo je pravi ulični, likovni atelje, a upravo će ovaj dio Pakraca narednih dana biti središte brojnih, zanimljivih događanja.

Nakon svakodnevnih video projekcija, predavanja, radionica i ostalih kulturnih i edukativnih sadržaja, sve će kulminirati u subotu 2. lipnja središnjim danom ovogodišnjeg Multipaka. Do subotePakračane i njihove goste očekuju čak dva koncerta, Brass kvartet svira u četvrtak navečer i Spahijskom podrumu, a u petak će u Hotelu Pakrac zasvirati Rockeri.

U subotu, 2. lipnja posjetitelje prije svega očekuje jedna od najvećih i najboljih audio/video izložbi na ovim prostorima čije će svečano otvorenje biti održano u petak u 12 sati. Na izložbi će izlagati 46 izlagača iz Hrvatske i inozemstva. Uređaje koji će biti predstavljeni nemoguće je bilo gdje u Hrvatskoj vidjeti i čuti na jednom mjestu, a neke će posjetitelji moći premijerno vidjeti i čuti u Hrvatskoj. Naglasak je ove godine na HIFI uređajima vrhunskog dizajna i kvalitete koji će vam pružiti nezaboravno iskustvo uživanja u vrhunskom zvuku. Glazbene slušaonice ćete i ove godine moći pronaći na različitim lokacijama: u Muzeju grada Pakraca, Gradskoj vijećnici, prostorima Robertoshopa, u Hotelu Pakrac, zgradi Ćirinović i prostoru Turističke zajednice Grada Pakraca.

Multipak-Mayales-2018-FB-cover-SLUŽBENI-1024x393

Subotnji program počinje jutarnjom Malom ljetnom školom aromaterapije koju će od 10 sati u Knjižnici voditi aromaterapeutkinja Sandra Wolf Kramarić. Tijekom cijelog dana posjetitelji će moći razgledati Hi-fi izložbu u glazbenim slušaonicama koje će biti postavljene u Muzeju grada Pakraca, Robertoshopu, Gradskoj vijećnici i Hotelu Pakrac, zgradi Ćirinović i prostoru Turističke zajednice Grada Pakraca.

U dvorištu kompleksa Janković bit će upriličena prodaja gramofonskih ploča, ponuda domaćih proizvoda, ručat će se Multigrah, bit će upriličen i Geocaching event, a zahvaljujući Multibajku moći ćete se biciklom provesti ulicama Pakraca. Gradskim ulicama će voziti i kočija, svoj kutak će pronaći i oni najmlađi, a uz svirku na otvorenom bit će održana i ceremonija čaja.Večernji sati rezervirani su za tradicionalni koncert na Multipaku, a od 21 sat u Spahijskom podrumu svirati će grupa Mayales.
Opširnije o  Multipaku saznajte na: multipakexpo.com

TEKST: S. P.     FOTO: Grad Pakrac

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn