ZAPLJENA ORUŽJA – Kazne su do sto tisuća kuna ili 60 dana zatvora

Datum objave: 09. 12. 2016. | Kategorija: Crna kronika

n

POŽEGA – Policijski službenici na području PU požeško-slavonske jučer su zaplijenili veću količinu oružja i eksplozivnih tvari pronađenih kod  dvojice 54-godišnjaka s područja općine Brestovac, te jednog 49- godišnjaka s područja Lipika.

Tijekom prijepodneva na području općine Brestovac temeljem naloga Županijskog suda u Slavonskom Brodu u suradnji s  PU Osječko-baranjskom pretražene su dvije obiteljske kuće i druge stambene prostorije, izvjestila je glasnogovornica Policije Ivana Radić.”U prvom slučaju kod 54-godišnjaka pronađen je pištolj marke “Smith & Watson”, jedan ručno rađeni pištolj s pripadajućom optikom, dva noža za automatsku pušku i deset komada različitih optika. Protiv 54- godišnjaka slijedi kaznena prijava za nedozvoljeno posjedovanje i izradu te nabavu oružja i eksplozivnih tvari.

dsc06779

U drugom slučaju, kod drugog 54- godišnjaka tijekom pretrage policijski službenici pronašli su malokalibarsku pušku marke “Toz”, nešto streljiva i ručno rađeni top t.zv. “mužar” zbog čega protiv njega slijedi prekršajna prijava sukladno Zakonu o oružju,”.

dsc06777
Po nalogu Županijskog suda u Bjelovaru, na lipičkom području pretražena je obiteljska kuća i druge prostorije koje koristi 49-godišnjak. “Tom prilikom  policijski službenici pronašli su jednu poluautomatsku pušku M-76, 12 spremnika za puške i pištolje te preko 660 komada straljiva raznog kalibra i šest ručnih bombi M-75. Pronađeni  predmeti su izuzeti i protiv 49-godišnjaka slijedi kaznena prijava za nedozvoljeno posjedovanje, izradu i nabavu oružja i eksplozivnih tvari,” rekla je Radić dodajući kako su za kazne sukladno Zakonu o oružju i do sto tisuća kuna ili može biti izrečena kazna zatvora do 60 dana.

Tijekom prvih 11 mjeseci na području PU požeško-slavonske  zabilježeno je 12 kaznenih djela i 27 prekršaja. I nadalje traje akcija “Manje oružja, manje tragedija” u sklopu koje građani mogu predati oružje policiji bez sankcija. Dovoljan je poziv na broj 192 i policijski službenici će u civillu, u civilnom vozilu doći te uzeti takve predmete na siguran način.

TEKST: S. Pok      FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn