ZANIMLJIVO PREDAVANJE – Slastičarstvo svjetske razine u Požegu donosi najbolji hrvatski slastičar Ivan Ergović 

Datum objave: 07. 12. 2022. | Kategorija: Lifestyle

POŽEGA – Najbolji hrvatski slastičar Ivan Ergović koji je svoju izvrsnost potvrdio na svjetskom prvenstvu u Luksemburgu, svoja iskustva predstavit će na predavanju otvorenom za javnost u petak 9. 12. u dvorani Matko Peić Fakulteta turizma i ruralnog razvoja u Požegi. Predavanje će se održati s početkom u 9,30 sati.

Najbolji hrvatski slastičar Ivan Ergović postigao je izniman uspjeh na svjetskom prvenstvu u Luksemburgu kao kapetan hrvatske kuharske reprezentacije osvajajući brončanu medalju. Izniman je to uspjeh mladog chefa koji je svoju karijeru započeo upravo u Požegi.

Naslov državnog prvaka u slastičarstvu za 2022. godinu zaslužio je svojim stručnim i kreativnim umijećem pripreme slastica eksponata, slatkog pladnja, toplog i hladnog deserta pred publikom, torte visoke 7 cm sa 12 slojeva te skulpture čime je do posebnog izražaja došla njegova kreativnost i zavidno znanje u pripremi slastica.
Osim što je slastičar u Valamar hotelu s pet zvjezdica, on je i  kuhar, stručni prvostupnik ekonomije, nutricionist, food & brewery menadžer koji radi kao izvršni šef kuhinje.

Da je slastičarstvo najpreciznija grana u kulinarstvu opće je poznata stvar, a to chef Ivan Ergović koji svaku slasticu skicira do najmanjeg detalja to dodatno potvrđuje. Slastičarstvo je prava umjetnost koja se može napraviti u obliku skulpture ili pak na tanjuru. Svoja iskustva predstavit će na zanimljivom predavanju otvorenom za javnost u petak 9.12.2022. u dvorani Matko Peić 2. kat, od 9:30-11:00.

TEKST: S. P.            FOTO:Hrvatski kuharski savez

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn