ZAJEDNO U RATU, ZAJEDNO U MIRU – Karavana sjećanja u Požegi

Datum objave: 16. 11. 2016. | Kategorija: Susreti

n

POŽEGA- U povodu obilježavanja 25. obljetnice sjećanja na žrtvu Vukovara, tradicionalno, devetu godinu zaredom bikeri i bikerice voze od Korčule do grada heroja u karavani pod poznatim geslom “Zajedno u ratu, zajedno u miru”. Karavana je večeras stigla u Požegu. Kao i prethodnih godina, cijelim putem karavani su se priključivali motoristi iz drugih gradova i klubova.

Zajedno sa domaćinima, moto klubom Independent i požeškim gradonačelnikom Vedranom Neferovićem, na Trgu 123. brigade sudionici karavane zapalili su svijeće kod spomen – obilježja poginulim braniteljima. “Deveta karavana, 25. obljetnica. Skupilo nas se ove godine veliki broj, peti dan na putu ima nas preko 200 motora.Vozimo od juga do istoka Hrvatske i pri tom se prisjećamo poginulih hrvatskih branitelja, nažalost na puno mjesta se zaustavljamo, da bi zapalili svijeću, odali počast i pomolili se za njihove duše, za njih koji su najviše dali kako bi se danas slobodno vozili po hrvatskim cestama. I ponovit ću ono što sam rekao  prve godine karavane – ma koliko teško i hladno na motoru bilo, nikada nam neće biti teško kao što je bilo onima zbog kojih vozimo,” rekao je Đani Radovanović iz MK Korčula.

dsc06003

Goste koji zaslužuju naklon, pozdravio je prigodno i prvi čovjek Požege Vedran Neferović. “Najprije treba iskazati zahvalnost svim dobrim ljudima na motorima, svima koji su plemeniti cilj da se Vukovar i vukovarsko stradanje ne zaboravi, uspjeli što više približiti građananima i pokazati što se snažnom voljom 25 godina nakon rata, devet godina zaredom može napraviti. Obilaskom Slavonije, svih ovih mjesta gdje su bila stradanja oni čuvaju dignitet  i ovu tradaciju riskirajući pri tom isto tako na ovoj zimi svoje zdravlje. To je vrijedno poštovanja,” rekao je gradonačelnik Neferović.

Deveti put požeški čopor dočekao je karavanu. Uvijek dobri domaćini, Požežani su pripremili  sudionicima karavane okrepljujuću slavonsku večeru i druženje u prostorima NK Dinamo u Vidovcima. Još nekoliko postaja čeka ih do konačnog cilja. Sretan put!

TEKST: S. Pok       FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn