ZAJEDNO U RATU, ZAJEDNO U MIRU – Karavana sjećanja u Požegi

Datum objave: 16. 11. 2014. | Kategorija: Društvo

n

POŽEGA- U povodu obilježavanja 23. obljetnice sjećanja na žrtvu Vukovara, sedmu godinu zaredom karavana bikera koja je krenula s Korčule pod geslom “Zajedno u ratu, zajedno u miru” stigla je u Požegu. Cijelim putem priključivali su se motorist iz drugih gradova i klubova. Bikeri putuju kako bi odali počast Gradu heroju i njegovim žrtvama te pokazali snagu sjećanja.

Čak je i mjesec studeni odlučio zanemariti svoje ime pa bez prave zimske studeni, tek uz ponešto kiše, pratiti bikersku karavanu. Zajedno sa domaćinima, moto klubom Independent i požeškim gradonačelnikom Vedranom Neferovićem na Trgu 123. brigade sudionici karavane zapalili su svijeće i položili vijenac kod spomen- obilježja poginulim braniteljima.

Već na početku bilo je jasno kako će ova godina  biti zapamćena po broju motora, rekao je predsjednik korčulanske Korkyre Đani Radovanović.
“Na motorima nas je oko 400, hrabrih ponosnih Hrvata i Hrvatica, onih koji ne daju da padne u zaborav kako se stvarala ova Domovina. Karavana je zaživjela, dobroj ideji nije teško zaživjeti. Pridružit će nam se i bikeri Požege, Slavonskog Broda, Đakova, Vinkovaca i Osijeka, a očekujem da će u Vukovar ući oko 800 motora. Svi smo tu s jednim ciljem, sto kolora, sto klubova, nekoliko zemalja, ali svi s jednim ciljem – pokloniti se žrtvi za Hrvatsku i pokazati ostatku zemlje da ne zaboravljamo one koji su stvarali ovo što imamo. Domovinski rat je temelj moderne Hrvatske i mi se klanjamo ovima koji su dali svoje živote, zahvaljujemo im i idemo dalje – za Hrvatsku!” rekao je Đani.

“Sedmi put dočekali smo ove drage ljude, naše prijatelje. Drago mi je da se odazvalo toliko puno bikera, neka vide da nas ima puno koji volimo svoju Hrvatsku, koji volimo motore i družimo se. Naša srca su čista i poštena, mi nismo ukrali milijunske iznose, nemamo skrivene namjere ni ciljeve.Išli smo u rat za Hrvatsku, rock’n’roll je bio, tvrdo i žestoko, branili , ginuli i ako treba, opet ćemo,” rekao je domaćin, predsjednik požeškog Independenta Ivan Tolić Iko.  Sudionicima karavane domaćini su pripremili okrepljujuću slavonsku večeru i druženje u prostorima NK Dinamo u Vidovcima, a nakon odmora u Požegi,  čeka ih još nekoliko postaja do konačnog cilja. Sretan put!

 

TEKST: Sanja Pok    FOTO: S.Pok/ T.Milanović

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn