ZAJEDNICA BRANITELJA HDZ “GOJKO ŠUŠAK” PSŽ – Novi predsjednik Miroslav Ivančić iz Pakraca

Datum objave: 23. 5. 2019. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Zajednica branitelja HDZ-a “Gojko Šušak” održala je 16. svibnja izbornu Skupštinu na kojoj je izabran novi predsjednik te 13 članova Županijskog odbora zajednice, rečeno je na jučer održanoj konferenciji za novinare na kojoj su, uz novog predsjednika, prisustvovali i dosadašnji predsjednik Miroslav Crnjac, dosadašnji tajnik zajednice Ferdinand Troha, predsjednik Koordinacije braniteljskih udruga Anto Pavličević i predsjednik Županijskog odbora HDZ-a prof.dr.sc. Željko Glavić.

Zajednicu branitelja “Gojko Šušak” čine hrvatski branitelji, članovi Hrvatske demokratske zajednice, ali i branitelji koji nisu članovi stranke, a prihvaćaju temeljna načela i program HDZ-a. Na održanoj skupštini izabran je predsjednik te 13 članova Županijskog odbora zajednice. Za predsjednika je jednoglasno izabran Miroslav Ivančić iz Pakraca, a za članove Županijskog odbora izabrani su dosadašnji predsjednik Miroslav Crnjac, dosadašnji tajnik Ferdinand Troha, Anto Pavličević, Antun Antunović, Vjekoslav Grbeš, Mato Jurić, Ivica Kopecki, Nedeljko Modrić, Vladimir Mazal, Zvonko Rodić, Vlado Stakor, Vladimir Šimunović i Ivan Vukas.

Predsjednik Županijskog odbora HDZ-a prof. dr. sc. Željko Glavić zahvalio je dosadašnjem predsjedniku Zajednice Miljenku Crnjcu i članovima odbora koji su vodili Zajednicu te naglasio.”Novoizabranom predsjedniku i njegovim suradnicima želim da nastave ovaj dosadašnji rad i da, prepoznavajući problem braniteljske populacije, i kroz ovu Zajednicu, nastoje što više tih problema riješiti. Jer, braniteljska populacija, osim što je najzaslužnija za uspostavu i obranu države u kojoj danas živimo, i najranjivija je populacija što se tiče egzistencijalnih i zdravstvenih problema. Kroz rad ove Zajednice puno toga se može napraviti.”

“Zajednica će uz redovite aktivnosti stranke posebnu pažnju posvetiti očuvanju digniteta Domovinskog rata, obrani časti svakog hrvatskog branitelja, pomoći braniteljima u rješavanju problema s kojima se susreću, te okupljanju i druženju branitelja,” rekao je novi predsjednik Miroslav Ivančić.

“Moram naglasiti da je poslije vremena kada je Predsjednik RH bio dr. Franjo Tuđman, kada su branitelji imali svoje mjesto u društvu i dostojanstvo, ova Vlada najviše učinila za hrvatske branitelje, posebice novim Zakonom o hrvatskim braniteljima. Međutim, još uvijek se događaju greške u sustavu na nižim razinama te tu vidimo ulogu naše Zajednice u ispravljanju tih grešaka,” dodao je Ivančić.
Osvrnuo se i na aktualne napise u medijima o povećanju broja branitelja. Ustvrdio je kako 99 posto onih koji su krenuli u obranu Republike Hrvatske 1991. godine, nisu razmišljali o ničemu drugom osim obrane Domovine.”Nakon završetka rata većina nas je nastavila raditi svoj posao i osiguravati egzistenciju svojoj obitelji. Znali smo da smo hrvatski branitelji i to nam je bilo dovoljno, neki su automatizmom iz evidencije upisani u Registar branitelja, nekima je bila potrebna potvrda za nešto pa su to regulirali, neki to nisu učinili nikada. Političkom odlukom Registar branitelja je zatvoren i sada kada ministar Tomo Medved želi ispraviti nepravdu, počinju ismijavati i ponižavati branitelje. To smatramo nedopustivim i pozivamo da se provjere činjenice,” zaključio je Ivančić.

TEKST: S. Pok       FOTO: S. Pok

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn