ZAHTJEVNA POŽEŠKA DIONICA – Izgradnja nogostupa u Jagodnjaku i Sokolovoj

Datum objave: 05. 9. 2017. | Kategorija: Društvo

n

POŽEGA – Izgradnja nogostupa u Jagodnjaku i Sokolovoj ulici u Požegi uzima zamah, a investiciju vrijednu dva milijuna kuna s PDV-om, danas je obišao požeški gradonačelnik Darko Puljašić sa zamjenikom Ferdinadom Trohom.

Izgradnja nogostupa u Jagodnjaku i Sokolovoj ulici u Požegi krenula je u drugoj polovini kolovoza. Riječ je o vrlo zahtjevnim radovima na trasi od 2500 metara, a zbog prostornih posebnosti nogostup će voditi jednostrano s nekoliko pješačkih prijelaza, uz izgrađene potporne zidove. Investicija je vrijedna 2 milijuna kuna s PDV-om, pri čemu više od polovine sredstava osigurava Ministarstvo unutarnjih poslova kroz Nacionalni program sigurnosti u prometu.

nn2

“Ova investicija je izuzetno važna, nakon dugi niz godina rješavamo prometni problem za naše sugrađane pješake koji se u ovom uskom koridoru jednostavno ne mogu kretati s potrebnom sigurnošću. Geografski je vrlo teško odraditi ovakvu investiciju i bilo je vrlo zahtjevno isprojektirati i dobiti građevinsku dozvolu. Ima sedam pješačkih prijelaza i apeliram na sve sugrađane da imaju strpljenja jer nakon 30 godina rješavamo veliki problem gdje ćemo značajno podići kvalitetu sigurnosti u prometu, posebice za djecu koja idu u školu. Nadam se kako će radovi biti gotovi u roku kroz nekoliko mjeseci, a usporedo s ovim radovima obavljaju se i radovi od strane Tekije i HEP-a kako bi infrastruktura na ovom području bila cjelovito riješena, ” rekao je gradonačelnik Darko Puljašić dodajući kako je ovo samo jedan u nizu projekata ove vrste koje Grad priprema u partnerstvu s Upravnim odjelom za europske integracije. “Nećemo stati, ima još ovakvih prometnica koje ćemo kandidirati i nadamo se opet preko Ministarstva dobiti bar 50 posto potrebnih sredstava kako bi i te ceste doveli u zadovoljavajuće,” dodao je gradonačelnik Puljašić.

TEKST: S. Pok       FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn