ZAGREBAČKI SOLISTI PRED NOVOGRADIŠKOM PUBLIKOM – Još jedan glazbeni užitak u crkvi sv. Terezije Avilske

Datum objave: 13. 9. 2018. | Kategorija: Kultura

NOVA GRADIŠKA – U organizaciji POU Matija Antun Relković i Župe Bezgrešnog začeća blažene djevice Marije, pod pokroviteljstvom Grada Nova Gradiška i Ministarstva kulture RH, u petak, 14.rujna, poklonicima glazbe u čarobnom prostoru crkve Svete Terezije Avilske, predstavit će se Zagrebački solisti.

Nastavljajući tradiciju „odgajanja“, stvaranja i educiranja publike, nudeći, istovremeno, istinskim poklonicima glazbe i umjetnosti, vrhunski užitak, Pučko otvoreno učilište M.A.Relković i Župa Bezgrešnog začeća blažene djevice Marije, pod pokroviteljstvom Grada i Ministarstva kulture, Novogradiščanima će pokloniti još jedan sjajan koncert.

U čarobnom, iznimno akustičnom prostoru crkve Svete Terezije Avilske, simbolu grada, u petak, 14.rujna, nastupit će Zagrebački solisti. Riječ je o jednom od, nacionalno najpoznatijih ansambala, glazbenom sastavu osnovanom davne 1953. u okviru Radio Zagreba, pod vodstvom glasovitog violončelista Antonija Janigra. Tijekom više od šest desetljeća, pod umjetničkom palicom jednako znamenitih koncert majstora, poput Tonka Ninića, Dragutina Hrdjoka, Anđelka Krpana, Zagrebački solisti su održali gotovo 4 tisuće koncerata na svim kontinentima, u najvećim svjetskim centrima i najslavnijim koncertnim dvoranama i snimili više od 70 nosača zvuka.

Ansambl je to čiji repertoar uključuje barokna, klasicistička, romantička ali i djela suvremene glazbe, s posebnom pažnjom usmjerenom na aktualizaciju ranijih i predstavljanje mlađih generacija hrvatskih skladatelja. Zagrebački solisti-Sreten Krstić, Krunoslav Marić, Davor Philips, Saki Kodama Bedić, novogradiškoj će se publici predstaviti „koncertima za gudače i violine“ Antonija Vivaldija na nastupu u petak, 14.rujna, od 19 sati. Koncert je za sve posjetitelje besplatan.

TEKST: S. Tarbuk     FOTO: plakat

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn