ZA VUKOVAR – Karavana sjećanja kod požeških domaćina

Datum objave: 16. 11. 2015. | Kategorija: Društvo

P1200330

POŽEGA – U povodu obilježavanja 24. obljetnice sjećanja na žrtvu Vukovara, osmu godinu zaredom bikeri voze od Korčule do grada heroja u karavani koju vodi geslo “Zajedno u ratu, zajedno u miru”. Karavana je večeras stigla u Požegu. Cijelim putem priključivali su se motoristi iz drugih gradova i klubova.

Zajedno sa domaćinima, moto klubom Independent na Trgu 123. brigade sudionici karavane zapalili su svijeće i položili vijenac kod spomen- obilježja poginulim braniteljima. “Blago je vrijeme ove godine, pratilo nas je i sunce. Ima nas oko 200 motora, a pouzdano znam da je kolona duga dva kilometra. Današnji dan putovanja je ispunjen, na današnjem smo cilju. Sutra stižemo u Vukovar kako bi 18. studenog sudjelovali u Koloni sjećanja. Cilj je jasan – da se ne zaboravi- zajedno u ratu, zajedno u miru,” rekao nam je Đani Radovanović iz MK Korčula. Ove je godine i studeni zaboravio na svoje ime pa nije teško putovati na motoru.”Nikada nije  bilo teško svih ovih  osam godina,  jer ma koliko nama bilo teško, nikada neće biti kao onima zbog kojih vozimo” ističe Đani dodajući kako očekuje da će u Vukovar ući preko 500 motora.

nn

Osmi put požeški čopor dočekao je karavanu. “Uvijek dobar domaćin dobrim ljudima. Ovo su ljudi koji su to zaslužili. Ako oni mogu od Korčule sjesti na motor i doći u Slavoniju bilo bi bezobrazno da ih ne dočekamo ljudski. Oni odaju počast drugima, onima kojih više nema i koji su propatili najviše i zaslužuju poštovanje,” naglasio je predsjednik požeškog Independenta Ivan Tolić Iko. Svjestan je, kaže Iko, da mnogi još “boluju” od predrasuda prema bikerima, ali to su “sitne duše koje se ne broje”. “Bikeri su većinom odlični ljudi, većinom hrvatski branitelji koji su dali svoju krv, dijelove svog tijela za svoju državu. Sitne duše se ne broje, čovjek se broji, bitno je biti čovjek,”kaže Iko. Sudionicima karavane domaćini su pripremili okrepljujuću slavonsku večeru i druženje u prostorima NK Dinamo u Vidovcima, a nakon odmora u Požegi, s njima će put Vukovara krenuti i 20-tak Požežana, članova Independenta i  onih koji podržavaju na taj način karavanu. Sve ih čeka ih još nekoliko postaja do konačnog cilja. Stoga, sretan put!

TEKST: Sanja Pok    FOTO: Sanja Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn