ZA RAZVOJ TURIZMA – “Želimo surađivati sa svima koji prepoznaju snagu turističkih potencijala Požeštine”

Datum objave: 10. 11. 2017. | Kategorija: Društvo

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

POŽEGA – Od 9. do 12. studenoga na području Požeštine boravi vlasnik renomirane turističke agencija ID RIVA Selimir Ognjenović s devedesetak hrvatskih brodara kako bi se upoznali s turističkim potencijalima ovog područja. Selimira Ognjenovića, inače dobitnika HTZ-ove prošlogodišnje nagrade za životno djelo, primio je danas požeški gradonačelnik Darko Puljašić, a informacije o ovom posjetu te o razvoju buduće turističke suradnje prezentirane su na tiskovnoj konferenciji.

ID RIVA Tours ima dugogodišnje iskustvo u organizaciji putovanja u Hrvatsku u zemljama njemačkog govornog područja, a u posljednje vrijeme je ostvarena suradnja s turističkim djelatnicima Slavonije i Baranje predstavljanjem turističkih potencijala Požege na Danima hrvatskog turizma u Malom Lošinju. Ovakav vid suradnje otvara nove i mogućnosti za dugotrajniji povećani broj turističkih posjeta, rečeno je na konferenciji za novinare na kojoj su, uz gradonačelnika Puljašića i gospodina Ognjenovića nazočili i direktorica TZ Grada Požege Silvija Podoljak te vlasnik Zlatnog luga Thomas Pandžić, sudionici pregovora i predstavljanja na Malom Lošinju.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
“Ovo je upravo ono što Požega želi i nastojat ćemo i dalje privlačiti, pomagati i surađivati sa svim ljudima dobre volje koji mogu prepoznati snagu turističkih potencijala Slavonije, a mi mislimo da je Požega u srcu Slavonije, destinacije od koje treba sve počinjati i gdje treba sve završavati. Uložit ćemo napore da Požega ne bude samo slučajno prolazište ili stanica na jednu noć i jedan dan već destinacija koja je poželjna za razvoj jedne kvalitetne turističke priče. Dat ćemo sve od sebe da stvorimo uvjete kako bi što više turističkog kolača završilo ovdje u Požegi i okolici te da, ne samo Hrvatska turistička zajednica, već svi ključni dionici uvide kako ovdje ima prostora, izvrsnih programa i destinacija od cikloturizma, sportskih do kulturnih i etno sadržaja vrijednih svake pozornosti,” rekao je gradonačelnik Darko Puljašić.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

ID Riva Torus je među tri najveća turoperatora koji dovode goste s njemačkog govornog područja u Hrvatsku, a u sklopu svog poslovanja izdaju i kataloge specijalizirane za privatni smještaj pri čemu se u novom izdanju po prvi puta pojavljuju Slavonija i Baranja kojima direktor Ognjenović želi pokloniti posebno mjesto. “Riva je svoje mjesto na velikom turističkom tržištu pronašla kroz brodski program, imamo 28 brodova privatnih vlasnika čiji su predstavnici danas ovdje u Požegi. Turizam je moguć, kada se njemu jednom sistematski pristupi. Slavonija neće moći poput destinacija u Priobalju živjeti samo od turizma, ali turizma može donijeti važno gospodarsko kretanje u ovo područje. Hrvatska ovog trenutka ima jedan blistavi turistički brend i postoji jedna logika posla da se sada taj brend širi u svom interesu aktiviranjem i kontinentom. Stavili smo ovo područje u naš katalog, ne očekujem senzaciju ali smo počeli. Ta brošura je distribuirana turističkim agencijama, 5700 agencija, a zadnja rotacija našeg glavnog kataloga ide u 430 tisuća primjera i koji se dijeli na 75 tisuća njemačkih privatnih adresa. Požegu sam izabrao uz brodare s kojima surađujemo, oni su sada tu i vjerujem kako će postati vrlo jaki vaši ambasadori u sredinama u kojima se kreću, jer našim kretanjem krenut će i kretanje stranih gostiju,” naglasio je Ognjenović. Najavio je kako će već iduće godine dovesti u Požeštinu organizirane skupine bavarskih biciklista te predstavnike tamošnjih medija.

TEKST: S. Pok     FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn