ZA PREVENCIJU RAKA PROSTATE – Humanitarna akcija “Sve za njega” u Novoj Gradiški

Datum objave: 02. 2. 2019. | Kategorija: Kultura

NOVA GRADIŠKA – Hrvatska liga protiv raka „Dr.Zorislav Slović“ Podružnica Nova Gradiška organizira Humanitarnu akciju„Sve za njega“. Svrha akcije je prevencija raka prostate.

Bolnica posjeduje novi UZV-ni aparat firme SHIMADZU ali je potrebno kupiti sondu kompatibilnu aparatu. Sonda košta 66 506, 25 kuna. “Urolaška ambulanta Opće Bolnice N.Gradiška posjeduje novi UZV-ni aparat sa sondom za dijagnostiku bolesti prostate, bez mogućnosti biopsije tkiva prostate. Pacijent kojem je nakon pregleda dijagnosticirana promjena tkiva prostate, mora ponovo ići u druge bolnice na ponovni pregled uzimanja tkiva. Duge liste čekanja i neugodna pretraga česti su uzrok odustajanja od ove pretrage, a posljedica je često rak prostate u višem stadiju. Liga želi prikupiti sredstva za sondu s mogućnosti biopsije i setom za biopsiju,” pojašnjavaju organizatori humanitarne akcije.

Koncert „Noć filmske glazbe“ u izvedbi HNK-a Osijek (solisti, vokalni ansambl i orkestar, ukupno 65 izvođača) održat će se 16. veljače 2019. god. u Sportskoj dvorani Elektrotehničke i ekonomske škole Nova Gradiška, ul.Ljudevita Gaja 24. Prikupljena sredstva od donacija i karata namijenjena su za kupnju UZV-e sonde.

TEKST: S. P.      FOTO: plakat

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn