ZA KVALITETNIJE SOCIJALNE USLUGE – Centar za socijalnu skrb Nova Gradiška u projektu vrijednom 1,6 milijuna kuna

Datum objave: 24. 8. 2018. | Kategorija: Društvo

c

NOVA GRADIŠKA – „Intenziviranje procesa deinstitucionalizacije“ projekt financiran iz Kohezijskog fonda putem Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije i sredstvima Grada Nova Gradiška, ukupne vrijednosti 1,625.717,30 kuna sjajan je primjer suradnje za dobrobit lokalne zajednice i jedan od prvih ovakve vrste u Republici Hrvatskoj. Korisnik projekta je Centar za socijalnu skrb Nova Gradiška, a razdoblje provedbe od 1.7.2018. do 1.3.2019. godine

Projekt obuhvaća infrastrukturno unapređenje i opremanje prostora Centra za socijalnu skrb, proširenje Tima za udomiteljstvo i nabavu vozila, sve s ciljem poboljšanja radnih uvjeta i intenziviranja procesa deinstitucionalizacije. Riječ je o jedinstvenoj „priči“ koju zajednički i u suradnji realiziraju nekoliko službi, institucija i Ministarstvo, priči koju je, dajući zeleno svjetlo i prostor, prepoznao i Grad Nova Gradiška koji, kao partner, financira i dio aktivnosti dajući, istovremeno, sve svoje znanje, vještine i iskustvo.

Značaj i održivost projekta „Intenziviranje procesa deinstitucionalizacije“ prilikom potpisivanja Ugovora, u ime partnera, Grada, apostrofirala je zamjenica gradonačelnika, Ivana Trupina, rekavši, kako je riječ o aktivnostima „koje će poboljšati kvalitetu života u gradu i lokalnoj zajednici, jer, riječ je o onim najranjivijima, djeci bez odgovarajuće skrbi, ali i opravdati titulu „Grada prijatelja djece“, kojom se Nova Gradiška ponosi.

c2

Jedinstvenost projekta pohvalila je i predsjednica Upravnog vijeća Centra za socijalnu skrb Nova Gradiška, mr.Ljiljana Lukačević. “Riječ je o aktivnostima koje će poboljšati kvalitetu socijalnih usluga u Gradu – prijatelju djece, ali i gradu koji je temelj udomiteljstva. Drago mi je vidjeti ne samo proširenje infrastrukture, nego kroz projekt i podržati brojne stručne aktivnosti koje će uslijediti. Čestitam svima koji stoje iza projekta i zahvaljujem u ime Upravnog vijeća, Gradu i Ministarstvu. Ovo je lijep primjer iskrene suradnje za dobrobit lokalne zajednice,” rekla je, između ostaloga, mr.Lukačević.

Sredstvima Kohezijskog fonda, Ministarstva i Grada Nova Gradiška, korisnik projekta, Centar za socijalnu skrb, dobit će, umjesto postojećeg koji je u iznimno lošem stanju, suvremeni prostor s dva ureda za djelatnike udomiteljskog tima, prostor za edukativni i individualni rad, kao i vozilo za kvalitetniji i efikasniji rad na terenu. „Sve će to utjecati na motivaciju ljudi koji čine udomiteljski tim i biti poticaj za nove ideje i nove projekte sljedeće godine“, istaknula je, u ime tvrtke Sintagma koja je projekt izradila, Senka Vranić. Sjajnu suradnju Centra, Grada, Ministarstva i EU fondova, bez koje projekta ne bi ni bilo, prilikom potpisivanja ugovora pohvalio je, u ime nositelja, direktor Centra za socijalnu skrb Nova Gradiška, Branko Medunić. Razdoblje provedbe projekta „Intenziviranje procesa deinstitucionalizacije“ je od 1.7.2018. do 1.3.2019. godine, a izvođači radova Klindžić gradnja Rešetari i Obrtnička radionica T-montaža Giletinci.

TEKST: S. Tarbuk      FOTO: F. S.

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn