VRIJEDNO PRIZNANJE – Opća županijska bolnica Požega među “Poslodavcima godine za osobe s invaliditetom”

Datum objave: 02. 7. 2024. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – U sklopu projekta “Poslodavac godine za osobe s invaliditetom“ dodijeljena su priznanja poslodavcima koji su se u 2023. godini istaknuli kao provoditelji dobre prakse pri zapošljavanju i radu osoba s invaliditetom. Iz Požeško-slavonske županije priznanja su dobili Opća županijska bolnica, Veterinarska stanica Pakrac i Kutjevo d.d.

Projekt “Poslodavac godine za osobe s invaliditetom“ provodi se u partnerstvu s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, Hrvatskom udrugom poslodavaca, Institutom za razvoj tržišta rada, portalom Moj Posao i Zajednicom saveza osoba s invaliditetom Hrvatske, a obuhvaća poslodavce iz javnog i privatnog sektora.

Ove godine priznanje je dodijeljeno i u izdvojenoj kategoriji “Primjer dobre prakse“, a valja istaknuti kako su dobitnici tri od šest priznanja poslodavci iz Požeško-slavonske županije. Priznanja su uručena Općoj županijskoj bolnici Požega, Veterinarskoj stanici Pakrac, Kutjevu d.d., Vatrostalnoj Sisak, Žitoproizvodu, a za primjer dobre prakse tvrtki Harburg-Freunderberger Belišće.

Marin Piletić, ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike istaknuo je kako je trenutačno zaposleno 17477 osoba s invaliditetom te da Vlada Republike Hrvatske namjerava taj broj povećati za još 6000. “Računamo na daljnju suradnju s poslodavcima u privatnom sektoru i onima kojima je osnivač država, županija, grad i lokalna samouprava, koji su javni servis građanima i mogu dati doprinos,” naglasio je Piletić.

Opća županijska bonica Požega i ovim priznanjem potvrđena je kao ustanova koja, uz konstantne napore u podizanju kvalitete uvjeta rada te zdravstvene usluge, skrbi i o drugim segmentima značajnim za cijelu lokalnu i širu zajednicu.

TEKST: S. Pok                  FOTO: S. Pok

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn