VRIJEDNO PRIZNANJE – Ilijana Lončar u ulozi prezentera na svečanoj dodjeli Nagrade hrvatskog glumišta

Datum objave: 21. 11. 2014. | Kategorija: Kultura

DSC01717

POŽEGA- Stiglo je još jedno vrijedno priznanje na nacionalnoj razini plesnoj pedagoginji i koreografkinji Ilijani Lončar koja uskoro proslavlja 15 godina rada svoje Plesne radionice. Ilijana će, naime,  predstaviti nominirane i proglasiti nagrađene u plesnim kategorijama na 22. dodjeli Nagrade Hrvatskog glumišta koja će se održati 24. studenoga u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu.

U svom 22. izdanju Nagrada hrvatskog glumišta naglasak daje regionalnim kazališnim sredinama kako bi, konačno, pravu zastupljenost na ovoj manifestaciji dobili i pripadnici glumišta izvan Zagreba. Autorski tim na čelu s redateljicom i scenaristicom Dorom Ruždjak Podolski, TV redateljem Ivanom Miladinovim i koscenaristom Sašom Božićem odlučio je  tako ovogodišnju dodjelu posvetiti kazališnim sredinama izvan Zagreba, pružajući prigodu široj publici da te sredine bolje upozna te ukazujući na bogatu i rasprostranjenu kazališnu djelatnost u Hrvatskoj, unatoč ovim, za kulturu nepovoljnim vremenima. Naša Ilijana odabrana je, prema riječima autorskog tima, “kao jedna od rijetkih umjetnica i pedagoginja koja aktivno radi na razvoju plesne scene u Hrvatskoj”.

“Za ples se nagrade dodjeljuju svake druge godine i doista mi je velika čast što sam ove godine odabrana za prezentera. Jako sam sretna jer osjećam da se  evo isplatio sav moj rad, nakon osječkog djetinjstva, dolaska sa školovanja u Zagrebu, sav taj trud koji sam bezrezervno ulagala, cijeli život uložen u ples… Na neki način meni je ovo nagrada – doći i biti prezenter u Hrvatskom narodom kazalištu za dodjelu Nagrade hrvatskog glumišta svojim kolegama plesačima od kojih je veći dio i gostovao i na požeškoj sceni,” naglasila je Ilijana, zahvaljujući kojoj ćemo ove godine sa scene HNK slušati i o Požegi.

Uz Požegu bit će predstavljeno još 13 kazališnih sredina izvan Zagreba i to Čakovec, Varaždin, Karlovac, Sisak, Virovitica, Osijek, Vinkovci, Rijeka, Pula, Zadar, Šibenik, Split i Dubrovnik. Dio će svoj rad i sredine predstaviti video prilozima, a dio će, kao Ilijana, biti prezenteri uživo na samoj sceni. Cijelu svečanost prenosit će HTV na svom drugom programu, pa ne propustite!

TEKST: S. Pok      FOTO: S. Pok

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn