VRIJEDNA DONACIJA – Više od 230 tisuća kuna donacije Centru za pružanje usluga u zajednici Lipik

Datum objave: 23. 12. 2022. | Kategorija: Lifestyle

LIPIK – Donacija će omogućiti adaptaciju stana za djevojke bez odgovarajuće roditeljske skrbi

U četvrtak, 22. prosinca, dm je Centru za pružanje usluga u zajednici Lipik predao donaciju vrijednu 238.978,50 kuna te prigodne božićne poklone svim korisnicima Centra. Donacija je realizirana uz pomoć kupaca dm-a iz cijele Hrvatske koji su odlučili sudjelovati u Giving Fridayu, potpuno drugačijoj verziji Crnog petka, povodom koje dm već pet godina za redom donira pet posto prometa ostvarenog na taj dan.

Donacija je namijenjena uređenju stana koji će postati stambena zajednica za djevojke koje napuštaju Centar kako bi se lakše prilagodile novom načinu života i obvezama odraslih. Stambena zajednica oblik je stanovanja i osposobljavanja za samostalan život, a cilj ovakvog oblika stanovanja i skrbi je razviti emocionalno stabilne, odgovorne mlade ljude s dovoljno znanja i vještina za samostalan život.

„Uime svih zaposlenika i naših korisnica, želim zahvaliti dm-u i njihovim kupcima što su svojom kupnjom pomogli da djevojkama omogućimo jednostavniji i bezbrižniji ulazak u svijet odraslih. Ova je donacija iznimno značajna za našu ustanovu i naše korisnice jer će im omogućiti da imaju vlastiti prostor u kojem će moći razvijati znanja i vještine prijeko potrebne da polako preuzmu potpunu kontrolu nad svojim životom“, rekao je Ivan Pušćenik ravnatelj Centra za pružanje usluga u zajednici Lipik.

TEKST: S. P.                    FOTO: dm

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn