VRIJEDNA DONACIJA – Gotovo 50.000 eura Odjelu za pedijatriju pakračke bolnice

Datum objave: 19. 12. 2023. | Kategorija: Lifestyle

PAKRAC –Donacijom u iznosu od 49.750 eura PBZ grupa je omogućila kupnju prijenosnog inkubatora s monitorom vitalnih funkcija i reanimacijski stolić za Odjel za pedijatriju Opće županijske bolnice Pakrac i bolnice hrvatskih veterana. “S obzirom na lošu prometnu povezanost, dotrajalost postojeće medicinske opreme, imajući u vidu visok udio poroda u odnosu na bolnice u regiji, u indikaciji, novi transportni inkubator omogućiti će pouzdan i siguran prijevoz vitalno ugrožene djece do ustanova višeg ranga“, istaknula je Marina Major, ravnateljica Opće županijske bolnice Pakrac i bolnice hrvatskih veterana.

PBZ grupa, dio Intesa Sanpaolo Grupe, u sklopu svog humanitarnog projekta „Činim dobro svaki dan“ i Visa kartice sa srcem realizirala je 80. donaciju. Donacijom u iznosu od 49.750 eura PBZ grupa je omogućila kupnju prijenosnog inkubatora s monitorom vitalnih funkcija i reanimacijski stolić za Odjel za pedijatriju Opće županijske bolnice Pakrac i bolnice hrvatskih veterana.

Ova donacija realizirana je u suradnji s Ministarstvom zdravstva kao dio pomaganja njegovom projektu „Praćenje djece s neurorizicima“, u sklopu kojeg je do sada Grupa uručila 43 donacije pedijatrijskim odjelima i dječjim bolnicama diljem Hrvatske. Donaciju su u ime PBZ grupe uručili Mario Lončar, direktor Centra za poslovanje malim i srednjim poduzećima u PBZ-u, i Mladenka Dubravac, glavna koordinatorica odnosa s javnošću PBZ Carda.

„Ovom vrijednom donacijom omogućena je kupnja suvremenog transportnog inkubatora, reanimacijskog stolića, monitora vitalnih funkcija kao i prijenosnog pulsnog oksimetra za Odjel pedijatrije Opće županijske bolnice Pakrac i bolnice hrvatskih veterana. Podignuta je kvaliteta pružanja zdravstvene usluge najmlađima na razinu suvremene europske medicine, a sve to na dobrobit djece i mladih u Republici Hrvatskoj. Reanimacijski stolić zajedno s monitorom vitalnih funkcija i pulsnim oksimetrom omogućit će nam suvremeniju i kvalitetniju medicinsku skrb za vitalno ugroženu djecu pri čemu poseban naglasak stavljamo na reanimaciju i mjerenje vitalnih funkcija tek rođene djece. S obzirom na lošu prometnu povezanost, dotrajalost postojeće medicinske opreme, imajući u vidu visok udio poroda u odnosu na bolnice u regiji, u indikaciji, novi transportni inkubator omogućiti će pouzdan i siguran prijevoz vitalno ugrožene djece do ustanova višeg ranga“, istaknula je Marina Major, ravnateljica Opće županijske bolnice Pakrac i bolnice hrvatskih veterana.

TEKST: S. P.                 FOTO: PBZ press

 

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn