VOLONTIRAJ S OSMIJEHOM – Predstavljen projekt Volonterskog centra u Pleternici

Datum objave: 08. 8. 2017. | Kategorija: Društvo

N

PLETERNICA – Udruga za pomoć djeci s posebnim potrebama i poteškoćama u učenju Osmijeh nositelj je projekta Volonterskog centra koji će, uz partnerstvo s Gradom Pleternicom i Udrugom za pomoć djeci i mladima Radost zaživjeti od ove jeseni u Pleternici. Projekt je vrijedan 120.000,00 kuna, a financiran je od Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Cilj projekta je poticanje građana na volonterski rad i razvijanje volonterskih navika, a u sklopu aktivnosti, uz uspostavu baze podataka volontera i organizatora volontera te funkcioniranje servisa volontera, bit će održane i edukacije za volontere i građane- potencijalne volontere rečeno je danas prilikom potpisivanja sporazuma o suradnji između svih partnera na projektu.”Drago mi je da smo mi kao udruga nositelj projekta te da smo uspjeli zaposliti i jednu mladu osobu koja će biti koordinator i imati sve informacije o ponudi i potražnji volontera za području Pleternice. Centar će biti na raspolaganju svim udrugama,” naglasila je predsjednica udruge Osmijeh Vesna Rezo, dodajući kako je samo u njihovoj udruzi oko 30-tak volontera, a po uspostavi centra nadaju se kako će taj broj biti višestruko veći.

nnm nnnm

Grad Pleternica i udruge koje djeluju na području grada imaju izvrsnu suradnju na dobrobit zajednice, a to potvrđuje i ovaj najnoviji projekt, naglasio je zamjenik gradonačelnice Domagoj Katić dodajući kako je suradnja dobila i višu razinu kada su se otvorile mogućnosti apliciranja na određene projekte. “S gradskom tvrtkom Poduzetničkim centrom te s udrugama, ostvarujemo suradnju koja daje konkretne rezultate. Svake godine za naše udruge uspijemo realizirati nekoliko projekata, a jedan od njih je i ovaj. Grad Pleternica uz to skrbi o radu udruga i kroz infrastrukturne projekte pa je evo i ovaj Centar udruga, prostor bivšeg vrtića, uređen i prenamijenjen za njihovo djelovanje. Naravno, ne planiramo na tome stati već tražiti i projektirati dalje kako bi naše udruge koje stvarno kvalitetno rade i okupljaju veliki broj volontera imale adekvatne prostore i uvjete kako bi mogli njegovati svoju kreativnost, ideje te tražiti načine i financije kroz koje će razvijati i sebe i širu zajednicu,” rekao je zamjenik gradonačelnice Katić koji je potpisao sporazum o suradnji ispred Grada Pleternice. Na predstavljanju projekta bili su i predstavnik partnerske udruge Radost Tomislav Stojčević te koordinatorica projektnih aktivnosti Martina Kutuzović.

TEKST: S. Pok       FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn