VOLONTERSKE NAGRADE 2018 – Učiteljica Ivana Mlakar i OŠ Stjepana Radića Čaglin dobitnici volonterskih nagrada

Datum objave: 07. 12. 2018. | Kategorija: Društvo

ČAGLIN – Na svečanoj dodjeli volonterskih nagrada koju je 13 godinu zaredom organizirao Volonterski centar Osijek povodom Međunarodnog dana volontera, učiteljica razredne nastave Ivana Mlakar i OŠ Stjepana Radića iz čaglina primili su nagrade u kategoriji pojedinačnog angažmana i odgojno-obrazovnih ustanova.

Već trinaestu godinu za redom Volonterski centar Osijek dodjeljuje nagrade pojedincima i organizacijama koji su pokazali najbolje primjere volontiranja u zajednici. Čaglinska škola se prijavila na natječaj i to u kategoriji pojedinačnog angažmana učiteljicu razredne nastave Ivanu Mlakar i školu u kategoriji odgojno-obrazovnih ustanova.

“Na našu veliku radost, ali isto tako svjesni napora koje ulažemo kako bi naši učenici osvijestili potrebu sudjelovanja u humanitarnim akcijama, pomaganju potrebitima i svemu ostalom što čini odlike volonterstva, osvojili smo priznanja u obje kategorije. Presretni smo i ponosni što je napor i ogroman rad jedne male škole prepoznat i van okvira naše Županije, kao i izniman volonterski rad naše učiteljice Ivane Mlakar.Kao i svaka nagrada i priznanje i ove nas obvezuju da i dalje nastavimo promicati dobrotu, ljubav i pomaganje svima kojima je to potrebno, ” poručuju iz OŠ S. Radića.

Nagrade su dodijeljene u povodu 5. prosinca – Međunarodnog dana volontera kojeg su proglasili Ujedinjeni narodi 1985. godine, a na svečanosti u Arheološkom muzeju u Osijeku godišnje volonterske nagrade dobitnicima uručili su zamjenica gradonačelnika Grada Osijeka, gđa Žana Gamoš, zamjenik župana Osječko-baranjske županije g. Petar Lagator te predstavnici Volonterskog centra Osijek.U proteklih 12 godina dodijeljeno je 108 nagrada aktivnim pojedincima, organizacijama koje u svoj rad uključuju volontere, obrazovnim ustanovama te poslovnim organizacijama koje promiču volonterstvo, a među laureatima su sada i predstanici Čaglina.

TEKST: S. P.      FOTO: OŠ S.R. Čaglin/ GKČP

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn