VOJARNA 123. BRIGADE – Početak dragovoljnog vojnog osposobljavanja ročnika i vrhunskih sportaša u Požegi

Datum objave: 04. 2. 2022. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Na temeljnu vojnu obuku prijavilo se ukupno 40 djevojaka i 131 mladić. Među njima je dvoje vrhunskih sportaša, džudaš Robert Klačar i jedriličarka Mihaela Zjena De Micheli-Vitturi

U Bojnoj za temeljnu vojnu obuku Središta za obuku pješaštva i oklopništva u Požegi je u petak 4. veljače 2022. započelo dragovoljno vojno osposobljavanje 33. naraštaja ročnika i 11. naraštaja vrhunskih sportaša.Na temeljnu vojnu obuku prijavilo se ukupno 40 djevojaka i 131 mladić. Među njima je dvoje vrhunskih sportaša, džudaš Robert Klačar i jedriličarka Mihaela Zjena De Micheli-Vitturi. Obuka ročnika trajat će osam tjedana.

Mladići i djevojke su nakon potpisivanja ugovora, zadužili opremu i raspoređeni su u tri obučne satnije, u kojima će sljedećih osam tjedana, pod budnim okom svojih zapovjednika i instruktora prolaziti obuku iz programskih područja rukovanja osobnim oružjem, kretanja, komuniciranja, zaštite, reakcije, vojne službe, tjelovježbe i psihološke pripreme ročnika.Vrhunski sportaši, nakon polaganja prisege, ostatak obuke provest će u matičnim klubovima.

Cjelokupna obuka provodit će se u vojarni „123. brigade HV” u Požegi te na vojnom vježbalištu „Glavica” i strelištu „Novo Selo”. Dragovoljni ročnici nakon završene obuke dobivaju vojno-stručnu specijalnost strijelca pješaštva, čime stječu jedan od propisanih uvjeta za profesionalnu vojnu karijeru, odnosno stječu mogućnost sudjelovanja u razvrstanoj pričuvi.

TEKST: S. P./ morh.hr           FOTO: S. Pok (arhiv)

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn