VLADA RH U POŽEGI – Predsjednik Vlade Plenković i članovi Vlade sa županima, gradonačelnicima i načelnicima u Požegi

Datum objave: 02. 7. 2017. | Kategorija: Društvo

nnn8

POŽEGA – Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković  i članovi Vlade sutra će biti u radnom posjetu Požeško-slavonskoj županiji. Kako je najavljeno predsjednik Vlade predsjedat će sutra u zgradi Požeško-slavonske županije u Požegi 2. sastankom Vlade Republike Hrvatske sa županima, predstavnicima Udruge gradova, Udruge općina i predsjednikom Odbora za lokalnu (regionalnu) samoupravu u Hrvatskom saboru, a istog dana održat će se i  2. sjednica Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem te predstavljanje Programa za zapošljavanje žena “Zaželi”.

Na sastanku sa županima, predstavnicima Udruge gradova i Udruge općina  koji će se održati  u 9,30 sati ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijela Žalac predstavit će Strategiju regionalnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje do kraja 2020. godine, dok će ministar financija Zdravko Marić govoriti o fiskalnoj decentralizaciji i financiranju jedinica lokalne i područne samouprave,.a s obzirom da u mjesecu srpnju kreće ciklus pripreme proračuna i usvajanja smjernica za sva ministarstva, srpanjski je sastanak od posebne važnosti.

Predstavljanje programa za zapošljavanje žena “Zaželi” predviđeno je u 14,45 sati.Uz predsjednika Vlade Andreja Plenkovića program će predstaviti ministar rada i mirovinskoga sustava Marko Pavić i ministrica demografije, obitelji, mladih i socijalnih politika Nada Murganić.Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava u lipnju je objavilo otvoreni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava iz fondova EU pod nazivom „Zaželi – program zapošljavanja žena“. Ovaj projekt je vrijedan ukupno 400.900.000,00 kn, a financirat će se u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. iz sredstava Europskog socijalnog fonda.

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković predsjedat će i 2. sjednicom Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem. Na sjednici Savjeta ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac predstavit će provedbu Projekta Slavonija, Baranja i Srijem, a posebno će biti riječi o ugovorenim projektima iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova. Također, bit će riječi o osnivanju fonda za regionalni razvoj te o najvažnijim natječajima u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija.  Neke od drugih tema o kojima će se govoriti su poljoprivreda i ruralni razvoj te zapošljavanje. Aktivnosti svojih ministarstava u okviru ovih tema predstavit će ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić,  i ministar rada i mirovinskog sustava Marko Pavić. Predstavnici županija predstavit će svoje strateške razvojne projekte u okviru Projekta Slavonija, Baranja i Srijem.

TEKST: S. P.      FOTO: S. P.

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn