VLADA RH U POŽEGI – Predsjednik Vlade i ministri sa županima i predstavnicima Udruga gradova i općina

Datum objave: 03. 7. 2017. | Kategorija: Društvo

1

POŽEGA – Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković i članovi Vlade danas su se u Požegi sastali s  županima, predstavnicima Udruge gradova, Udruge općina i predsjednikom Odbora za lokalnu (regionalnu) samoupravu u Hrvatskom saboru.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković, s ciljem uspostavljanja načela partnerstva u komunikaciji sa svim hrvatskim županijama, gradovima i općinama, prvi sastanak u ovome formatu sazvao je u prosincu prošle godine u Banskim dvorima.  Dogovoreno je da se uvede praksa redovitog djelovanja i usklađivanja višerazinskog upravljanja Hrvatskom, u cilju njezinoga ravnomjernog regionalnog razvoja. Prigodnim riječima, na sastanku u Požegi, u ime Požeško-slavonske županije sve prisutne pozdravio je požeško-slavonski župan Alojz Tomašević : “Ovo je dokaz da se Vlada RH  doista okrenula prema Slavoniji i ovom prostoru koji očekuje promišljanja ali i konkretne mjere kako ovdašnji standard podići na onu razinu koju ovaj prostor zaslužuje,” naglasio je župan Tomašević, uz kojeg su domaćini sastanka požeškigradonačelnik Darko Puljašić i saborski zastupnik Franjo Lucić.

n

Uvodnim riječima sastanak je otvorio predsjednik Vlade RH Andrej Plenković:”Naša zajednička politička odluka je da se održavaju ovakvi periodični sastanci periodični u cilju ravnomjernog regionalnog razvoja. Ovo je Vlada koja poštuje volju birača poštuje ustrojstvo Republike Hrvatske. Za današnji sastanak odabrali smo teme koje su najvažnije i najrelevantnije. Po meni, ovaj duh partnerstva između središnje razine vlasti i županijske, gradske i općinske ključan je za odluke kako ćemo raditi sljedećih godina,” naglasio je Plenković. Na sastanku će ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijela Žalac predstaviti Strategiju regionalnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje do kraja 2020. godine, dok će ministar financija Zdravko Marić govoriti o fiskalnoj decentralizaciji i financiranju jedinica lokalne i područne samouprave. Na sastanku će biti riječi i o temama iz poljoprivrede, ruralnog razvoja i zapošljavanja, o čemu će govoriti ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić te ministar rada i mirovinskog sustava Marko Pavić.

U 14,45 sati slijedi predstavljanje programa zapošljavanja žena “Zaželi”,projekt je vrijedan preko 400 milijuna kuna koji će se financirati  iz sredstava Europskog socijalnog fonda, a potom će biti održana i   2. sjednica Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem na kojoj će ministrica Gabrijela Žalac predstaviti provedbu ovog projekta.

TEKST: S. Pok     FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn