VLADA RH – Ivan Anušić predložen za novog ministra obrane i potpredsjednika Vlade

Datum objave: 13. 11. 2023. | Kategorija: Društvo

ZAGREB – Osječko-baranjski župan Ivan Anušić predložen je za novog ministra obrane i potpredsjednika Vlade, objavio je na konferenciji za novinare premijer Andrej Plenković.

Nakon što je bivši ministar Mario Banožić razriješen dužnosti zbog sudjelovanja u prometnoj nesreći u kojoj je poginula jedna osoba, te je policija je protiv njega podnijela kaznenu prijavu za izazivanje prometne nesreće sa smrtnom posljedicom iz nehaja, premijer Andrej Plenković objavio je na konferenciji za novinare da je za novog ministra obrane predložen osječko-baranjski župan i potpredsjednik HDZ-a Ivan Anušić, javlja hrt.hr.

Plenković je rekao da je Anušić na razini stranke dobio potpunu konsenzualnu podršku. “Nakon toga obavili smo konzultacije sa svim našim kolegama u parlamentarnoj većini. I od njih je dobio punu podršku. Očekujem Odbor u srijedu i potporu na plenarnoj sjednici u četvrtak, tako da će već primjerice u četvrtak popodne Ivan Anušić biti na dužnosti i član Vlade,” rekao je premijer. Plenković je također naveo da bi u slučaju potvrde Anušića na mjestu župana u preostalom dijelu mandata mijenjao Mato Lukić, jedan od dva zamjenika župana.

TEKST: S. P.                FOTO: Dorian Pok (arhiv)

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn