VIŠE OD 200 MOTOCIKLISTA U PAKRACU – “Pamtimo i cijenimo ulogu Pakraca u stvaranju Hrvatske”

Datum objave: 02. 5. 2021. | Kategorija: Lifestyle

PAKRAC – U okviru obilježavanja 26. godišnjice VRO „Bljesak“ Pakrac je 1. svibnja posjetila karavana s više od 200 motociklista iz cijele Hrvatske, sudionika 9. Moto defilea „Bljesak“. Pristigli s centralnog obilježavanja u Okučanima, predstavnici motociklista su pred gradskim spomen obilježjem zapalili svijeću i odali počast svim poginulim hrvatskim braniteljima, piše Pakrački list.

Ovo je deveta takva karavana s glavnim okupljanjem bikera na obilježavanju u Okučanima, a tradicija obilaska Pakraca i Lipika događa se po četvrti put i polako prerasta u tradiciju.

„Ovim činom odajemo priznanje Pakračanima i Lipičanima, ali i svim ostalim stradalima na ovom području, za ulogu koju su imali tijekom ove vojnoredarstvene operacije, ali i u cjelokupnom stvaranju države. Osim što se sjećamo naših poginulih suboraca cilj je da mladi saznaju i nauče što se ovdje događalo tih ratnih godina“, kazao je Darko Zec, organizator defilea i predsjednik Moto kluba “Veterani Slavonije i Baranje” iz Osijeka.

Slično je poručio i Zdravko Filipin, predsjednik pakračkih Vitezova tame, čijom je zaslugom ostvareno da krajnja točka ovog masovnog moto defilea bude u Pakracu. Cijeneći čin dolaska kolega bikera u Pakrac, on ga je opisao i važnim za očuvanje istine o Domovinskom ratu i podsjećanju na herojstvo hrvatskih branitelja koje se dogodilo upravo u našem okruženju.
U karavani je sudjelovalo dvadesetak lokalnih vozača, članova MK Vitezova tame te MK Iohannites iz Lipika, a prije konačnog dolaska u Pakrac motociklisti su se poklonili stradalima ispred spomen obilježja u Lipiku.

IZVOR: Pakrački list

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn