VINUM ACADEMICUM – Udruga Alumni “FTRR” održala promociju Fakulteta turizma i ruralnog razvoja u Požegi

Datum objave: 11. 3. 2023. | Kategorija: Lifestyle

POŽEGA – Povodom Dana grada Požege i Grgureva, Udruga diplomiranih studenata ALUMNI “FTRR” i Vinum Academicum održali su danas prezentaciju i promociju Fakulteta turizma i ruralnog razvoja u Požegi. Promocija u prostorima prodavaonice Akademskih vina Zlatne doline u Cehovskoj ulici u Požegi.

Predsjednik Alumni “FTRR” Bruno Horvat struč.spec.oec uz članove udruge je predstavio viziju i misiju Fakulteta koje čine kontinuitet visokoškolskog obrazovanja u gradu Požegi. Prezentirani su podaci o studijima koji se izvode – Elektroničko poslovanje i programsko inženjerstvo, enogastronomija, turizam i računovodstvo.”Navedeni studiji predstavljaju zamašnjak razvoja lokalne zajednice i sredine kroz školovanje visokoobrazovnog kadra koji može dati poslovne odgovore u trenutku kojega živimo.” naglasio je Horvat.

Uz informacije o brojnim aktivnostima posjetitelji su mogli degustirati iz velikog asortimana kvalitetnih vina koje Fakultet nudi uz asistenciju i prezentaciju studenata. Studentski dom u Požegi je pripremio slavonske kanape i kiflice koji su bili posluženi uz vino.

“Drago mi je da smo s Alumni udrugom dali obol proslavi Dana grada organizacijom degustacije odabranih Akademska vina Zlatne doline koja su proizvedena u okviru spin off poduzeća Vinum Academicum d.o.o., osnovanog od strane Fakulteta turizma i ruralnog razvoja u Požegi. Ovo je savršena prilika za isticanje vina i naše prodavaonice kao dijela turističke ponude grada Požege, posebice stoga što naše etikete krase rudinske glave koje su pronađene na mjestima prvih vinograda Požeštine u povijesti. U ponudi su brojne vinske sorte kao što su: graševina, chardonnay, pinot bijeli, pinot sivi, merlot, pinot crni, zweigelt, cabernet sauvignon, itd. što daje široku lepezu vinskim znalcima i turistima koji su danas u Požegi, za uživanje i sljubljivanje sa autohtonim jelima koja se izučavaju na studiju Enogastronomije i Turizma,” naglasio je prodekan razvoj i poslovanje Fakulteta i direktor poduzeća doc.dr.sc. Berislav Andrlić.

TEKST: S. Pok              FOTO: S. Pok

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn