VINOGRADARSKIM STAZAMA – Požeški planinari zajedničkim izletom obilježili Martinje

Datum objave: 13. 11. 2022. | Kategorija: Lifestyle

POŽEGA – Na poziv Turističke zajednice grada Požege članovi planinarskih društava HPD “Sokolovac” Požega, HPD “Gojzerica” Požega i HPD “HZZO” Požega obilježili su zajedničkim planinarskim izletom pod nazivom “Požeškim brdom povodom Martinja” ovu tradicionalnu manifestaciju.

Na izletu se okupilo tridesetak planinara željnih planinarenja i uživanja u lijepom jesenskom vremenu koje je pokazalo svoje pravo lice u poslijepodnevnim satima.Sve planinare prigodnim je riječima pozdravila direktorica Turističke zajednice Mirna Šimunović Svoboda koja je zaželjela dobar izlet te uživanje u manifestaciji.

Trasa izleta kretala se najljepšim dijelovima Požeške gore.Početna točka je bila Pješačka zona odakle se strmim usponom krenulo požeškim vinogradarskim stazama prema Vranduku. Nakon nekoliko uspona planinari su došli do kapelice Sv. Vida gdje je napravljen mali odmor nakon čega se krenulo prema krajnjem cilju – pješačkoj zoni u Požegi.

Duljina staze je bila oko 10 km.Po dolasku na cilj planinari su uživali u manifestaciji “Martinje i okusi jeseni” u sklopu koje su se mogle degustirati razne gastro deliciji ovoga kraja.Vodiči ovog prekrasnog izleta su bili Tomislav i Andrej Garilović.

TEKST: S. P.                FOTO: HPD Sokolovac

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn