VINKOVO U VELIKOJ – Tradicionalna manifestacija prepoznatljiva po zajedništvu i pozitivnoj energiji

Datum objave: 22. 1. 2019. | Kategorija: Susreti

VELIKA – Zaštitniku vina i vinograda, Svetom Vinku Veličani su nazdravili na Vinkovu, manifestaciji s tradicijom dugom više od četvrt stoljeća, koju su i ove godine, uz lokalne vinoljupce i vinare prepoznali i brojni gosti i prijatelji.

Uz toplinu vatre i zvuke tambure, pune čaše i stolove, u velikom šatoru na Trgu Svetog Augustina, Veličani su nazdravili zajedništvu, plodnoj godini i dobrom urodu. Jedinstvenu manifestaciju s tradicijom dugom 26 godina, čiji su pokretači pokojni svećenik Mirko Roginić i Vinko Boban, i ove su godine uspješno organizirali Općina Velika, Turistička zajednica i 20-ak lokalnih vinara. Uz 280 litara vina i niz gastro specijaliteta, gostima su ponudili dobru zabavu uz Tamburaški sastav Zlatna dolina i VIS-a Zlatne strune.

“Uz priliku za promociju i degustaciju vina nastalih u veličkim podrumima te turističko predstavljanje ovog dijela Slavonije, Vinkovo u Velikoj, na sasvim je poseban način i manifestacija zajedništva. Jer da nema ovog zajedništva ne bi bilo ni veličkih manifestacija oslonjenih na tradiciju i prepoznatljivih po slozi i pozitivnoj energiji,“ rekao je načelnik Općine Velika Vlado Boban.

TEKST: S. Pok       FOTO: D. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn