VIKEND U PLETERNICI – Bogatstvo okusa i ljepota raznolikosti tradicije

Datum objave: 16. 6. 2022. | Kategorija: Susreti

PLETERNICA – Bogatstvu sadržaja lipanjskih dana u Pleternici svoj obol dat će ovog vikenda, 18. i 19. lipnja tradicionalne manifestacije – Fišijada i Smotra foklora i narodnih običaja.

Nema slavlja u Slavoniji bez bogate trpeze. Pleterničani kao vrsni domaćini to dobro znaju pa će tako bogato biti i na ovogodišnjoj Fišijadi. U organizaciji pleterničkih Čoraka i ove godine okupila je preko 60 vrsnih znalaca, a uz stotine litara skuhanog fiša tu je i vrhunski šaran u rašljama. Fiš majstori i užitak u ribljim specijalitetima očekuju vas od 16,00 sati na Trgu Zrnskog i Frankopana, a organizatori uvjeravaju kako ćete se izvrsno zabaviti i uz Puzzle, igre mjesnih odbora.

U nedjelju 19. lipnja, raskoš tradicije bit će prikazana kroz tradicionalnu Međunarodna smotra folklora. Uz domaćine, KUD Orljava iz Pleternice, ljepotu tradicijskog ruha, plesa i stiha pokazat  će 14 kulturno-umjetničkih društava iz zemlje i inozemstva. Smotra foklora i narodnih običaja počinje povorkom kroz grad u 16,00 sati, a kulturno-umjetnički program održat će se na Trgu bećarca od 17,30 sati.

TEKST: S. Pok               FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn