VIKEND NA POŽEŠKO-SLAVONSKIM PROMETNICAMA – Ukupno šest prometnih nesreća, jedan vozač lakše ozlijeđen

Datum objave: 03. 2. 2020. | Kategorija: Crna kronika

POŽEGA – Policijski službenici PU požeško-slavonske proteklog vikenda zabilježili su šest prometnih nesreća. U akciji pojačanog nadzora prometa zabilježeno je 47 prekršaja od kojih se čak 31 odnosi na prekoračenje dopuštene brzine kretanja.

U petak 31. siječnja 2020., oko 16.20 sati, u Ulici Matije Gupca u Kuli, 57-godišnji vozač koji je prije stjecanja prava na upravljanje i pod utjecajem alkohola u organizmu od 1,44 promila upravljao traktorom marke „IMT“, koji nije bio tehnički ispravan, registriran i osiguran, zbog nepropisnog kretanja kolnikom izgubio je nadzor nad vozilom, te sletio s kolnika i udario u obiteljsku kuću u vlasništvu 86-godišnjaka i lakše se ozlijedio. Protiv 57-godišnjaka slijedi optužni prijedlog nadležnom Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Požegi, zbog nepropisnog kretanja kolnikom, upravljanja pod utjecajem alkohola i neregistriranim, tehnički neispravnim i neosiguranim traktorom.
Ostalih pet prometnih nesreća za posljedicu su imale materijalnu štetu, a njih četiri se dogodilo na području Požege, te jedna na području Pleternice. Počinitelji tri prometne nesreće, koje su za posljedicu imale materijalnu štetu, nakon istih napustili su mjesto događaja, a da oštećenima nisu ostavili podatke o sebi i vozilima s kojim su upravljali. Naknadno je otkriven jedan počinitelj, dok se za dvojicom traga.

Rezultati pojačanih aktivnosti nadzora prometa

Protekli vikend s ciljem osiguranja povoljnijeg stanja sigurnosti cestovnog prometa, provođene su mjere pojačanog nadzora prometa, tijekom kojih je ukupno utvrđeno 47 prekršaja. Od toga broja ističu se 31 prekršaj prekoračenja dopuštenih brzina kretanja, dok 6 počinitelja nije koristilo sigurnosni pojas i jedan je upravljao neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom. Najveća utvrđena brzina kretanja bila je 83 km/h. Tijekom vikenda zatečen je jedan počinitelj, koji je i ranije evidentiran kao počinitelji prometnih prekršaja (recidivist) i to prekršaja brzine.

TEKST: S. P.        FOTO: S. P.

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn