VELIKA ZAPLJENA CIGARETA – Krijumčarena roba u vrijednosti nekoliko milijuna kuna

Datum objave: 04. 8. 2020. | Kategorija: Crna kronika

SLAVONSKI BROD – Odlična suradnja policijskih i carinskih službenika, na graničnom prijelazu Stara Gradiška, jučer je rezultirala zapljenom velike količine cigareta u vrijednosti nekoliko milijuna kuna.

Naime, dana 3. kolovoza, u 5.40 sati, na ulazu u Republiku Hrvatsku, između ostalih, kontroliran je teretni automobil s priključnim vozilom (nacionalnih i registracijskih oznaka Bosne i Hercegovine), kojim je upravljao 39-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine. Policijski službenici su posumnjali da bi se među paletama deklarirane robe, mogla nalaziti i krijumčarena roba.

Daljnjim zajedničkim radom i pregledom policijskih i carinskih službenika, u unutrašnjosti priključnog vozila uočena je veća količina cigareta, te je tako potvrđena sumnja policijskih službenika. Potom su službenici carine pretražili unutrašnjost priključnog vozila, kojom prilikom je pronađeno ukupno 163900 kutija cigareta bez nadzornih markica, koje su bile skrivene na paletama između tereta.

Osumnjičeni 39-godišnjak je danas (4. kolovoza) uz kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela izbjegavanje carinskog nadzora, predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave brodsko-posavske, a potom će biti predan mjerodavnom Državnom odvjetništvu na daljnje postupanje.

TEKST: S. P. / PU BP       FOTO: PU BP

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn