VELEUČILIŠTE U POŽEGI – Otvoren Erasmus međunarodni tjedan učenja

Datum objave: 08. 3. 2022. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Na Veleučilištu u Požegi danas je otvoren Erasmus međunarodni tjedan učenja u sklopu kojeg u Požegi borave profesori iz Indije, Brazila, Azerbejdžana, Gruzije, Moldavije i Bosne i Hercegovine.

Već po tradiciji Veleučilište u Požegi dva puta godišnje organizira Međunarodni tjedan učenja, a i ovog puta u Požegi se okupilo deset predstavnika partnera u ovom vrijednom projektu. “Nakon svih situacija i epidemioloških problema, uspjeli smo napokon organizirati tradicionalni Erasmus tjedan učenja, kojeg inače imamo čast organizirati tijekom Dana grada Požege kako bi naši profesori iz drugih zemalja imali priliku podučiti studente novim znanjima i vještinama, ali i posjetiti turistički naš grad i okolicu. Projekt se provodi tako da kod svakog profesora u redovnoj nastavi gostuje jedan kolega iz inozemstva. Tu bih istaknuo naše dugogodišnje partnere iz Brazila, a imamo i novog partnera iz Moldavije. Uz njih su kolege iz Bosne i Hercegovine, Indije, Gruzije i Azerbejdžana. Nastavljamo suradnju, pišemo zajedno stručne radove, organiziramo konferenciju, kako ne bi ostalo sve samo na ovoj razmjeni i nekoliko predavanja,” rekao je zamjenik dekana doc.dr.sc. Berislav Andrlić, dodajući kako je riječ o gostima s ekonomskih fakulteta, prehrambene tehnologije, gastronomije te fakulteta koji se dotiču STEM područja.

“Svi smo tu zbog studenata, oni su nam ideja vodilja, a za dva tjedna, nadamo se, imat ćemo priliku naredna tri mjeseca ugostiti upravo i studente iz nekih od zemalja partnera,” zaključio je Andrlić.

TEKST: S. Pok            FOTO: T. Milanović

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn