VELEUČILIŠTE U POŽEGI – Obilježena dva desetljeća djelovanja

Datum objave: 21. 5. 2018. | Kategorija: Društvo

nas

POŽEGA – Veleučilište u Požegi danas je svečanom Sjednicom stručnog vijeća i dodjelom priznanja zaslužnim pojedincima, nastavnicima, studentima i administrativnom osoblju obilježilo 20. obljetnicu postojanja.

Sjednicu je otvorio dekan Veleučilišta dr.sc. Dinko Zima,koji je istaknuo postignuća ove visokoškolske ustanove koja tijekom dva desetljeća rada bilježi upisanih preko 11 tisuća studenata, a nastavnici i znanstvenici su publicirali preko 500 znanstvenih radova u raznim časopisima i zbornicima.”U ovih 20 godina uspjeli smo stručne studije održavati i stvarati nove, obrazovati kadar studenata za koje možemo reći kako imaju znanja, pogotovo vezano za praktični dio nastave. Slijedi nam da se održimo u ovoj razini, Veleučilište mora opstati u ovakvom obliku, naravno, uz poboljšanje ponude studentima vezano za nove studije, a tu je i proširenje laboratorijskog prostora te izgradnja Studentskog doma i projekt dogradnje matične zgrade. Sve je usmjereno tome da nastojimo biti još bolji nego što smo bili,” rekao je dekan Zima.

nn

Prigodnim riječima nazočnima se obratio gradonačelnik Požege Darko Puljašić.”Što bi Požega bila bez požeškog Veleučilišta? Hvala svima koji su prije 20 godina imali viziju i prepoznali priliku jer bez Veleučilišta grad Požega ne bi bio cjelovit, ne bi imao ono što ima danas – Veleučilište je središte znanja, sposobnosti vas koji ste budućnost ovog grada. Siguran sam kako ćemo zajedničkim naporima učiniti ovaj grad uspješnim,” rekao je gradonačelnik Puljašić.

nnn

Goste je pozdravio i župan požeško – slavonski Alojz Tomašević. Uz čestitke na visokoj obljetnici župan je naglasio kako je ponosan na sve rezultate koji su učinjeni, kao i brojem studenata i znanstvenika koji su izašli s Veleučilišta u Požegi. “Ponosan sam i planovima za budućnost koji su jamstvo kako će naše Veleučilište biti još snažnije i značajnije. Često govorimo o gospodarstvu, a modernog gospodarstva nema bez znanosti – bez kvalitetnih srednjih škola, veleučilišta i fakulteta,” rekao je župan Tomašević.

nnnn

Dodijeljene su i nagrade nastavnicima, administrativnom osoblju i studentima, te priznanja zaslužnim fizičkim osobama. Posebno priznanje dobile su dr. sc. Verica Budimir u kategoriji Najbolje ostvareni rezultati u anketama vrednovanja kvalitete studiranja od strane studenata u 2017. godini na Društvenom odjelu, dr. sc. Barbara Pisker u kategoriji Međunarodni/nacionalni projekti u 2017. godini, zatim dr. sc. Katarina Štavlić u kategoriji Znanstveni, nastavni i stručni rad u 2017. godini, te dipl. ing. Mario Jakobović, u kategoriji Najbolje ostvareni rezultati u anketama vrednovanja kvalitete studiranja od strane studenata u 2017. godini na Poljoprivrednom odjelu.
Posebno priznanje dobio je i Robert Knais u kategoriji Natprosječni rezultati u radu u 2017. godini, te studenti Helena Crnković u kategoriji Najbolji prosjek ocjena u akademskoj godini 2016./2017. na preddiplomskom Stručnom studiju Računovodstvo, Antonija Lovrić u kategoriji najbolji prosjek ocjena u akademskoj godini 2016./2017. na preddiplomskom Stručnom studiju Upravni studij i Ivana Pavelić i Matej Grgačević u kategoriji izniman angažman u izvannastavnim aktivnostima u akademskoj godini 2016./2017.

sred

Priznanje je posthumno dobio i Ivan Budić, član Upravnog vijeća Veleučilišta te dekan od 1.1. 2007. do 30.9.2012. godine. Prof Tomislav Radonić, koji je obnašao dužnost člana upravnog vijeća te bio i jest dugogodišnji vanjski suradnik veleučilišta na upravnom studiju, također je dobitnik priznanja, kao i  dr. sc. Antun Lovrić, koji je obnašao funkciju privremenog tajnika Veleučilišta, savjetnika dekana te bio prorektor za nastavu i stručni rad, Vlado Krauthaker, koji je bio član Upravnog vijeća te je svojim savjetima značajno pridonio usavršavanju djelatnika i studenata te kvaliteti izvođenja praktične nastave na Studiju Vinogradarstva, prof. dr. sc. Zlatko Lacković, koji je bio član Upravnog vijeća, dugogodišnji vanjski suradnik te član stručnih povjerenstava, mr. sc. Zlatko Pirc, vanjski suradnik Veleučilišta u Požegi na Upravnom studiju tijekom svih dvadeset godina postojanja, te Marija Bajt, predsjednica Upravnog vijeća od osnutka i jedan od inicijatora osnivanja Veleučilišta. Povodom 20. obljetnice Veleučilišta tiskan je zbornik radova Požeško obrazovanje i školstvo u prošlosti, sadašnjosti i budućnosti koji je predstavila dr.sc. Barbara Pisker.

Obilježavanje 20. obljetnice Veleučilišta u Požegi nastavit će se i sutra 22. svibnja od 9,00 sati sportskim susretima studenata i nastavnika na sportskim terenima Veleučilišta i besplatnom kazališnom predstavom za studente “Nespojivi” u Gradskom kazalištu Požega od 19,00 sati. U petak 25. svibnja od 10,00 do 13,00 sati održat će se stručni skup Buča u prehrani.

TEKST: S. Pok       FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn