VELEUČILIŠTE U POŽEGI – Novi studij Enogastronomije od jeseni na Veleučilištu u Požegi!

Datum objave: 30. 4. 2021. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Studij će se izvoditi u prostorijama Veleučilišta u Požegi, te praktični dio kod partnera iz područja gastronomije – Westin Zagreb, Valamar Riviera, Zlatni lug Požega, Studentski centar u Požegi – ističe prodekan za razvoj doc.dr.sc. Berislav Andrlić.

Dana 19.04.2021. Ministarstvo znanosti i obrazovanja izdalo je dopusnicu Veleučilištu u Požegi za novi preddiplomski stručni studij Enogastronomije koji će se izvoditi od akademske godine 2021/2022. godine sa 30 redovitih studenata.

Opći ciljevi studijskog programa stručnog studija Enogastronomija su osposobljavanje studenata za profesionalno napredovanje u području proizvodnje i posluživanja hrane, te uspješan nastavak školovanja na srodnim specijalističkim studijima iz područja biotehničkih znanosti.

Stručni ciljevi studijskog programa stručnog studija Enogastronomija su osposobljavanje studenata za: rad u poslovnim subjektima koji se bave proizvodnjom i posluživanjem hrane i pića, edukaciju i savjetovanje osoblja ili potrošača o posluživanju kvalitetne i zdravstveno ispravne hrane i pića, edukaciju osoblja i potrošača o optimalnom kombiniranju sastojaka hrane, te interakciji hrane i pića te unaprjeđenje kvalitete i raznolikosti ponude u poslovnim subjektima koji se bave proizvodnjom i posluživanjem hrane i pića uzimajući u obzir trendove u prehrani kao i prehranu posebnih skupina potrošača.

Poslovi za koje je student osposobljen:
– upravljanje odjelom hrane i pića u subjektima u poslovanju s hranom,
– dizajniranje i osuvremenjivanje restoranskih menija,
– organizacija enoloških i gastronomskih manifestacija ,
– stručno savjetovanje prilikom izrade poslovnih planova ugostiteljskih objekata,
– upravljanje raspodjelom ljudskih resursa u gastronomiji,
– recenziranje ugostiteljskih časopisa,
– održavanje stručnih radionica iz područja enogastronomije za korisnike različitih kategorija,
– stručno savjetovanje o sljubljivanju hrane i pića,
– razvoj, upravljanje i kontroliranje sustava osiguranje kakvoće.

“Studij će se izvoditi u prostorijama Veleučilišta u Požegi, te praktični dio kod partnera iz područja gastronomije- Westin Zagreb, Valamar Riviera, Zlatni lug Požega, Studentski centar u Požegi itd. Navedenim studijem Veleučilište u Požegi će riješiti potrebu tržišta rada za navedenom strukom te se strateški pozicionirati na obrazovnoj karti Republike Hrvatske u području turizma i ugostiteljstva,” ističe prodekan za razvoj doc.dr.sc. Berislav Andrlić.

IZVOR: vup.hr

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn