VELEPOSLANIK DRŽAVE IZRAEL U RH U BRODSKO-POSAVSKOJ ŽUPANIJI – Prilika za suradnju na području poljoprivrede i navodnjavanja

Datum objave: 27. 3. 2019. | Kategorija: Društvo

SLAVONSKI BROD – Veleposlanik Države Izrael u Republici Hrvatskoj, Illan Mor, posjetio je Brodsko-posavsku županiju. U okviru radnog posjeta, Njegova ekselencija je na brodskom Veleučilištu održala predavanje na temu mogućnosti i tehnologija koje Izrael ulaže u razvoj gospodarstva, a uslijedio je i susret sa županom Danijelom Marušićem radi razgovora o mogućnostima bilaterale suradnje.

Brodsko posavsku županiju jučer je posjetio Ilan Mor, veleposlanik Države Izrael u Republici Hrvatskoj. U okviru radnog posjeta veleposlanik je na brodskom Veleučilištu održao predavanje na temu mogućnosti i tehnologija koje Izrael ulaže u razvoj gospodarstva, a uslijedio je i susret sa županom Danijelom Marušićem i razgovor o mogućnostima bilateralne suradnje, prije svega, na području poljoprivrede i navodnjavanja, s čim Izrael ima značajnih pozitivnih iskustava.

“ Svom sam dobrom prijatelju, županu Marušiću, obećao da ću učiniti sve što je potrebno kako bi zadovoljili potrebe županije po pitanju navodnjavanja i nekih drugih područja. Vrlo sam sretan što sam ovdje, ovo je tek prvi korak, nadam se, ne i zadnji, prilika za ugodne razgovore, ali i prilika da predstavim svoju zemlju na drugačiji način, jer, kad pomisle na Izrael, ljudi uglavnom poomisle i na rat, a Izrael je mnogo više od toga. Prijateljska smo zemlja s Republikom Hrvatskom, „stručnjak“ u području navodnjavanja, ali i zemlja inovacija, što želim osvijestiti i kod mlađih generacija i ohrabriti ih na kreativno razmišljanje, kako bi pomogli razvoju županije, njenih gradova, ali i Hrvatske u cjelini“, rekao je veleposlanik Mor.

Zadovoljstvo sastankom kao i mogućnostima suradnje dviju država i Brodsko posavske županije, iskazao je i domaćin sastanka. „Čast mi je što je Njegova Ekselencija, gospodin Mor posjetio našu županiju i pružio nam ruku prijateljstva. Odnosi se to, prije svega, na projekte u poljoprivredi i sustave navodnjavanja, što nam je posebno zanimljivo i u čemu će nam, nakon što proslijedim informacije o idejnim rješenjima, uz konkretne preporuke Veleposlanika, pomoći izraelski stručnjaci. Ovo je samo jedna od mogućnosti suradnje naših dviju država i Brodsko posavske županije, stoga očekujem novi, dulji posjet Njegove ekselencije, priliku da predstavimo kulturne i turističke potencijale kojima se ponosimo i razamotrimo mogućnosti daljnje suradnje,“ zaključio je nakon sastanka, župan Brodsko posavske županije Danijel Marušić.

TEKST: S. Tarbuk     FOTO: bpz.hr

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn