VATROMET KULTURE NOVOGODIŠNJE AKTIVNOSTI – Pijanistički koncert Ide Gamulin- edukacija i užitak u glazbenoj umjetnosti

Datum objave: 16. 1. 2019. | Kategorija: Kultura

NOVA GRADIŠKA – Vatromet kulture ide dalje! Jedinstveni projekt POU M.A.Relković, prošle godine ocijenjen kao Najakcija, čiji je cilj predstaviti i približiti djeci i mladima umjetnost kroz dramske, likovne i glazbene sadržaje, u okviru ovogodišnjih aktivnosti u Novoj Gradiški će ugostiti Idu Gamulin. Koncert naše proslavljene pijanistice zakazan je za petak, 18. siječnja, točno u podne.

Vatromet kulture, jedinstveni edukativni projekt Pučkog otvorenog učilišta Relković pokrenut 2018. godine s ciljem kazališnog, glazbenog i likovnog opismenjivanja djece i mladih, čiju je vrijednost prepoznalo Ministarstvo kulture, a koordinacijski odbor Gradova-prijatelje djece proglasio „Naj akcijom“, ide dalje.

Nakon što je u prvih šest mjeseci provođenja najmlađim Novogradiščanima, polaznicima dječjih vrtića i osnovnih škola, ponudio priliku da sudjeluju u brojnim kreativnim likovnim radionicama, posjete nekolicinu vrijednih izložbi i uživaju u zvucima najbolje klasične glazbe, Vatromet kulture i narednih će mjeseci nastojati umjetnost približiti svima.

Prva ovogodišnja projektna aktivnost zakazana je za petak, 18.siječnja točno u podne, kada će se malim i malo većim novogradiškim poklonicima glazbe, na „sceni“ novobnovljene dvorane Doma kulture predstaviti Ida Gamulin. Riječ je o proslavljenoj hrvatskoj umjetnici čiji osebujan „pijanizam“ već 30 godina plijeni pozornost domaće i svjetske glazbene scene, čemu svjedoče brojne ugledne nagrade i 14 izdanih nosača zvuka. Idi Gamulin skladbe su posvetili neki od naših najvećih suvremenih skladatelja, a osim njihovih praizvedbi, osobitu pozornost posvećuje glazbi Dore Pejačević. Kako je riječ i o redovitoj profesorici na zagrebačkoj Muzičkoj akademiji koja predaje i na brojnim uglednim europskim akademijama, Ida Gamulin je pravi odabir i za Vatromet kulture. Vrhunski pijanistički koncert na rasporedu je u petak, 18. siječnja, točno u podne.

TEKST: S. Tarbuk     FOTO: plakat

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn