VATRENO U POŽEGI – Uz pobjedu Vatrenih i Ivanjski krijes Požežani pozdravili ljeto

Datum objave: 21. 6. 2018. | Kategorija: Susreti

naslovna

POŽEGA – Uz veličanstvenu pobjedu hrvatske reprezentacije, slavljenički vatromet i stari običaj paljenja krijesa Požežani su pozdravili ljeto u svom gradu. Zajedničko navijanje uz veliki ekran i Ivanjski krijes u organizaciji Turističke zajednice Grada Požege okupili su na središnjem Trgu sv. Trojstva brojne građane svih uzrasta koji su uživali nesvakidašnjem spektaklu.

“Srce kuca u ritmu pobjede. Vjerujem kako smo svi presretni. Zaslužili smo ovu pobjedu jer pokazali smo kako smo dobro organizirani, kako smo uspješni kada smo složni i kada surađujemo. Tada nam nitko ništa ne može.” komentirao je pobjedu požeški gradonačelnik Darko Puljašić.

nn

Ovo je vrhunski početak sadržajno bogatog Požeškog kulturnog ljeta, dodao je gradonačelnik. “Prvi dan ljeta pozdravljamo Ivanjskim krijesom, to je stari običaj kojim počinje i ovogodišnje Požeško kulturno ljeto – mjesec i pol brojnih kulturnih i zabavnih zbivanja. Ovaj grad je pun tradicije i ljepote, a dio toga utkali smo i u ovogodišnju manifestaciju. Pozivamo naše sugrađane da se pridruže kako bismo zajedno uživali u prekrasnim i kreativnim ljudima i vrijednostima koje imamo,” rekao je gradonačelnik Puljašić.

m1 mw

Ivanjski krijes ove su godine zapalili članovi Požeške gradske straže, a glazbeni dio programa ispunio je koncert grupe Magazin.

TEKST: S. Pok       FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn