SVJETSKI DAN ZDRAVLJA U POŽEGI – Dani otvorenih vrata u Centru zdravlja nude savjetovanje, mjerenja i preglede

Datum objave: 07. 4. 2022. | Kategorija: Lifestyle

POŽEGA – Zavod za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije ovogodišnji Svjetski dan zdravlja obilježava danima otvorenih vrata „Tjedan zdravlja“ koji će započeti u petak 8.4. i trajati do četvrtaka 14.4.

“Želimo našim sugrađanima koji su zasigurno u vrijeme pandemije zanemarili preventivne preglede i odgađali odlazak liječniku na jednostavan način ponuditi pregled radi utvrđivanja rizika za razvoj bolesti srca i krvnih žila i dijabetesa u našoj ustanovi,” pojasnila je voditeljica Službe za javno zdravstvo dr. Jasmina Kovačević.

Pregled će uključiti niz mjerenja i savjetovanje sa zdravstvenim djelatnicima u sklopu Centra zdravlja – savjetovališta za prevenciju i liječenje prekomjerne tjelesne težine. Sve zainteresirane osobe moći će se izvagati na suvremenoj vagi InBody270, koja uz ostalo određuje sastav tjelesne mase, ciljanu tjelesnu masu, BMI, bazalni metabolizam. Određivat će se i vrijednosti krvnog tlaka, šećera u krvi i ukupnog kolesterola te omjer struk/bokovi.

Kako se ne bi stvarale gužve zainteresirane osobe mogu se predbilježiti za svoj termin na broj telefona 311-563, a dostupni su termini od 8 do 10 sati.

TEKST: S. P.                  FOTO: S. Pok

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn