UZ ROĐENDANSKU TORTU OTVOREN 10.ADVENT U NAŠEM GRADU – Tradiciju i potencijal manifestacije potvrdio i rekordan broj izlagača

Datum objave: 17. 12. 2016. | Kategorija: Susreti

nn

NOVA GRADIŠKA – Možda nema, poput Beča, Schonbrunn, vruću čokoladu i guštanje u komadu „švarcvaldice“, ali itekako ima autentične mirise Adventa i Slavonije. Dokazala je to tradicionalna, deseta po redu novogradiška božićna manifestacija „Advent u našem gradu“,  spajajući, na sjajan način, duh blagdana i potencijale kontinentalnog turizma.

Manifestacija koju su 2007.godine osmislile Ljiljana Siročić tadašnja direktorica Turističke zajednice grada i Vesna Alasić, savjetnica u Poljoprivredno savjetodavnoj službi, s vremenom je izrasla u jedan od brendova grada, te istovremeno postala mjesto ugodnih predblagdanskih susreta i druženja, ali i sve relevantniji dvodnevni sajam obrtnika, malih poduzetnika i predstavnika obiteljsko poljoprivrednih gospodarstava regije.

Dokazalo je to i ovogodišnje izdanje, s rekordnih 80 izlagača iz Požeško slavonske, Vukovarsko srijemske, Sisačko moslavačke, Zagrebačke, te domaćina manifestacije Brodsko posavske županije. Središnju novogradišku božićnu manifestaciju službeno otvorenom proglasili su u petak, 16.prosinca, točno u podne, u društvu Djeda Božićnjaka, glavni organizatori-direktorica Turističke zajednice, Dinka Matijević i prvi čovjek grada, Vinko Grgić, pozivajući sve nazočne i na zajedničku rođendansku feštu uz tortu. Jer, 10-ti rođendan nije mala stvar!

nnn

Uz iznimno bogatu sajamsku ponudu prepunu gastronomskih autohtonih delicija-onih koje se režu „pod 45“, ali i onih uz koje sve „lakše klizi“, od slatkog do slanog, ali i pikantno-šarf, onako kako to Slavonci vole, od tjestenine do eliksira zdravlja, preko kozmetike i ženama toliko dragih ukrasnih sitnica- „Advent u našem gradu“ i ove je godine posjetiteljima ponudio i niz kulturno-glazbenih sadržaja u čijoj su realizaciji, zajedničkim snagama, sudjelovale gotovo sve gradske udruge u kulturi, ali i vrtići i škole.

Obzirom na broj izlagača, ali i posjetitelja, organizatori manifestacije mogu „trljati ruke“. Jer, „Advent u našem gradu“ prilika je od koje mogu profitirati svi, prilika za prezentaciju potencijala kontinentalnog turizma, pozicioniranje autohotnih proizvoda regije, ali i prilika za stratešku razvojnu granu grada-gospodarstvo. Dokazalo je to 10.izdanje, potvrđujući kako je riječ o manifestaciji koju, uz „pametni marketing“ i pokoji kreativan organizacijski detalj, na čemu treba još malo raditi, valja zadržati. Stoga, s veseljem čekamo novih 10 godina.

TEKST: Simonida Tarbuk/NGB     FOTO: Dorian Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn