UZ MEĐUNARODNI DAN OSOBA S INVALIDITETOM – Akcija “Znak pristupačnosti”

Datum objave: 03. 12. 2020. | Kategorija: Crna kronika

SLAVONSKI BROD – Danas, 3. prosinca 2020. godine obilježava se „Međunarodni dan osoba s invaliditetom“, slijedom čega će policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske provesti ciljanu preventivno – represivnu akciju „Znak pristupačnosti“.

Cilj akcije je smanjiti broj nepropisno parkiranih vozila na mjestima rezerviranima za vozila osoba s invaliditetom te upozoriti na potrebu propisanog označavanja vozila parkiranog na mjestu za osobe s invaliditetom, odnosno na važeći „znak pristupačnosti“. Policijski službenici će tijekom redovne službe pojačati nadzor parkiranja na mjestima za vozila osoba s invaliditetom te represivno postupati prema svim nepropisno parkiranim vozilima, uključujući sva vozila koja nemaju propisani „znak pristupačnosti“.

Pojačano će se obilaziti parkirališta i mjesta gdje se okuplja veći broj građana te gdje postoje obilježena parkirališna mjesta namijenjena za parkiranje vozila osoba s invaliditetom. U slučaju zatjecanja nepropisno parkiranih vozila na mjestima rezerviranim za vozila osoba s invaliditetom, sukladno zakonskim ovlastima, vozila će se uklanjati specijalnim vozilima „pauk“. Također, provjeriti će se ispravnost horizontalne i vertikalne prometne signalizacije koja obilježava parkirališna mjesta rezervirana za vozila osoba s invaliditetom.

TEKST: S. P.        FOTO: S. P.

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn