UZ MEĐUNARODNI DAN MUZEJA – Ajmo u muzej igrat se, večerat, darivat i plesat

Datum objave: 16. 5. 2016. | Kategorija: Kultura

Ajmo se igrat - plakat za dan muzeja_2

POŽEGA – Gradski muzeja Požega 18. svibnja, Međunarodni dan muzeja obilježit će programom nadahnutim gostujućom  izložbom dječjih igračaka iz hrvatske baštine “Ajmo se igrat”  Etnografskog muzeja iz Zagreba koja je u požeškom muzeju otvorena do 13. lipnja 2016.  

Međunarodni dan muzeja proslavlja se u srijedu 18. svibnja na temu “kulturni krajolik”, a Požežani će ga proslaviti na središnjem Trgu sv. Trojstva, “najljepšem kulturnom krajoliku na svijetu”, kako stoji u pozivu na zajedničko obilježavanja koje je uputila  Margareta Jakobović, učenica drugog razreda Katoličke osnovne škole. “Ajmo se igrat! Ako dođete, uz izložbu o starim  hrvatskim igračkama vidjet ćete i kako se igračke prave, a na “Ajmo se darivat” mini-sajmu ispred muzeja svi će si moći kupiti igračke kakvih nema u trgovinama. Dođite jer će biti  zabavno kao i uvijek, parkiralište ispred muzeja pretvorit ćemo u veliko igralište,” rekla je Margareta.

DSC07077

Uz mini-sajam i zaboravljene igre poput “gumi-gumi”, ” preskakanja konopca” i druge, kojima se  otvara  program u 17,00 sati,  bit će pripremljena i domaća večera ( domaći kruh i mast, kruh i pekmez i sušene jabuke), te zabava uz učenje plesnih koraka pri čemu će pomoći Plesni studio Marine Mihelčić. “Mi mali volimo učiti i zato nam je uvijek lijepo u muzeju. Pozivamo i odrasle da se ne boje i u programu “Ajmo plesat” nauče korake starih plesova. Ne bojte se kiše, budite i vi s nama i našim muzejem dio najljepšeg trga na svijetu,” pozvala je mala Margareta.

TEKST: S. Pok     FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn