UZ DAN OPĆINE KAPTOL – Halštatski dan s prezentacijom arheološke rute, kušaonicom i radionicama

Datum objave: 21. 6. 2019. | Kategorija: Susreti

KAPTOL – U sklopu programa pod nazivom “Dani Općine Kaptol” koji se od 20. do 29. lipnja održava u Kaptolu povodom obilježavanja Dana Općine i Župe, 25. lipnja, u suradnji s Arheološkim muzejom iz Zagreba i Centrom za prapovijesna istraživanja, Općina Kaptol organizira „Halštatski dan“.

“Halštatski dan“ održat će se u 16:00 sati na Trgu Vilima Korajca. Manifestacija je osmišljena kao jedno od posljednjih odgađanja međunarodnoga projekta „Iron-Age-Danube“ koji je za cilj imao popularizaciju i prezentaciju najvažnijih stariježeljeznodobnih lokaliteta među kojima je i Kaptol.

Tijekom projekta nastali su mnogi materijali koji će se koristiti na spomenutom događanju kao što su „Halštatska kuharica“, slikovnica za djecu „Klinci željeznog doba“ te info-ploče. Posjetiteljima će biti predstavljena arheološka ruta, a moći će i kušati halštatsku hranu koju će pripremati djelatnici restorana „Stari fenjeri“ na samom mjestu događanja. Za najmlađe goste predviđene su radionice u kojima će se moći iskušati u ulozi malih arheologa.

TEKST: S. P.         FOTO: plakat

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn