UZ 15. OBLJETNICU PLESNE RADIONICE ILIJANE LONČAR – Retrospektiva prvih devet godina u 9. zimskoj produkciji

Datum objave: 01. 2. 2015. | Kategorija: Kultura

n

POŽEGA – U godini kada obilježava 15 godina rada, Plesna radionica Ilijane Lončar brojnoj požeškoj publici ponudila je raskošnu 9. zimsku produkciju s retrospektivom najuspješnijih koreografija iz prvih devet godina rada radionice. Ukupno 150 plesača izvelo je u dva dana, 31. siječnja i 1. veljače, u Gradskom kazalištu Požega 36 pomno odabranih, obnovljenih koreografija.

Program mlađih dobnih skupina obuhvatio je 16 koreografija, a mališani su ga izveli u dopodnevnim satima, dok su stariji plesači svoj program ispunjen s 23  zahtjevne koreografije izveli u večernjim satima.
Uz žive izvedbe koreografija, prikazani su i kratki filmovi sačinjeni od arhivskih snimaka plesnih sezona prvih devet godina. “Dugo smo pripremali ovaj program. Zapravo smo ga pripremali 15 godina, neki od plesača koji su prije plesali koreografije koje smo obnovili, s nama su u publici kao odrasli ljudi, što mi je vrlo drago,” naglasila je Ilijana Lončar.

DSC03196

Na 15  upečatljivih godina vrhunske plesne kulture i pedagogije u Požegi, Ilijani i njenoj radionici  čestitao je požeški gradonačelnik Vedran Neferović.
“15 godina umjetničkog i pedagoškog rada moje drage kolegice ostavilo je značajan trag u gradu Požegi. Brojne generacije mladih plesača prošle su ovih godina kroz njenu radionicu. Njen entuzijazam, rekao bih, i dalje raste, ambicije su još veće i meni je drago da je to tako. Hvala Ilijani od srca za sve ono što je napravila u ovih 15 godina na promociji Požege,  na podizanju kulture te podizanju svijesti ljudi o plesnoj umjetnosti u našem gradu,” naglasio je gradonačelnik Neferović. Prva polovica plesnog rođendanskog slavlja je tako završena, a druga nas, kako je najavila Ilijana, očekuje u lipnju ove godine kada će nam Plesna radionica prikazati retrospektivu ostatka zlatne 15-ice.
I dok su mališani samom pojavom na sceni izmamili osmijehe i raznježenost prepunog gledališta, stariji plesači prikazali su vještinu, energiju i čaroliju skladnog  plesnog pokreta – sve ono što smo od Plesne radionice Ilijane Lončar u ovih 15 godina naučili dobiti.

TEKST: Sanja Pok    FOTO: S.Pok

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn