USPJEŠNO ODRŽANA JOŠ JEDNA FIŠIJADA U SIBINJU – Dobra organizacija, sjajna atmosfera i zajedništvo recept su za uspjeh

Datum objave: 09. 7. 2023. | Kategorija: Susreti

SIBINJ – Da su za uspješan događaj na prvom mjestu važni dobra energija, zajedništvo i sjajni domaćini, još su jednu godinu za redom dokazali Sibinjci, potvrdivši se kao majstori organizacije i kvalitetne Fišijade. Tradicionalno gastro natjecanje, dio manifestacije Ljeto u Sibinju, uz dvadesetak natjecateljskih ekipa u središnjem mjesnom parku okupilo je i veliki broj posjetitelja, učvršćujući tako i položaj na gastro karti ovog dijela Slavonije. Slijedeća prilika da osjetite tu atmosferu čeka već za desetak dana, za kada je u Grižićima zakazana treća Odvoračka večer

Da su, uz dobru ideju, za uspjeh manifestacije, presudni, prije svega ljudi i njihovo zajedništvo, i ove su godine dokazali mještani Općine Sibinj, okupivši u središnjem parku mnogobrojne sudionike i posjetitelje na tradicionalnoj Fišijadi. Riječ je o sve popularnijem gastro natjecanju, dijelu Ljeta u Sibinju, događaju u organizaciji UŠR Petnja i Nk Mladost kojem se, ove godine, odazvalo 20-ak ekipa kuhara-amatera spremnih strogom ocjenjivačkom sudu, prezentirati pobjednički recept. Uspjelo je to pobjedniku, Josipu Jurčiću iz Brodskog Stupnika, drugoplasiranom Tomislavu Radičeviću iz Male Kopanice, te trećeplasiranom Ivanu Severu iz Velike Kopanice.

Zadovoljstvo manifestacijom kojom se Općina Sibinj odavno ucrtala na gastro kartu ovog dijela Slavonije, s pravom nije krio ni načelnik Općine, Josip Pavić zadovoljan činjenicom da su priču i ove godine, na svojim leđima iznijele lokalne udruge i volonteri, potvrđujući kako je u ovom kraju najvažnije zajedništvo koje, na kraju, baš kao i posebnu atmosferu, osjete i svi koji navrate. Uz dobru organizaciju, u prepunom sibinjskom parku posjetitelji su mogli uživati u pečenim polama šarana, ribljim potkovama, fišu i odličnom roštilju, a zabava je , uz nastup TS Kas potrajal do dugo u noć.

Ukoliko ste propustili Fišijadu, svakako se pobrinite da u ostatku ljeta navratite u Sibinj, jer manifestacija se nastavlja već kroz desetak dana u Grižićima, za kada je zakazana treća Odvoračka večer, a pred domaćinima su još organizacija Kukuruzijade u Gornjim Andrijevcima i Čobanijade tijekom kolovoza, o čemu ćete na vrijeme biti obaviješteni.

TEKST: S. Tarbuk                        FOTO: facebook jp

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn