USPJEH POLICIJSKI I CARINSKIH SLUŽBENIKA – Uz pomoć službenih pasa otkrivena veća količina droge

Datum objave: 25. 10. 2019. | Kategorija: Crna kronika

SLAVONSKI BROD – Na području Policijske uprave brodsko-posavske, policijski i carinski službenici, te službeni psi za detekciju droga otkrili veću količinu droge marihuane te manju količinu hašiša i heroina. Zaplijenjeno je 28484,69 grama droge marihuana, 341.6 grama droge hašiš i 1.4 grama droge heroin.

Dana 23. listopada, u 10.30 sati, policijski službenici su nadzirući područje na zapadnom dijelu Slavonskog Broda (oko dva kilometra od rijeke Save u dubini teritorija Republike Hrvatske), pronašli 38 PVC paketa u kojima se nalazilo 366,5 grama droge marihuana i 341,6 grama droge hašiš. Vezano uz pronalazak droge policijski službenici nastavljaju daljnji rad i kriminalističko istraživanje u cilju utvrđivanja bitnih činjenica i pronalaska počinitelja.

Službeni pas Nera pozitivno reagirala – u preinačenom vozilu otkriveno iznad 28 kg marihuane

Istoga dana, u 11.35 sati, na odmorištu Dragalić, pored autoceste A3, sukladno prethodno planiranim aktivnostima Službe za granicu Policijske uprave brodsko-posavske u cilju sprječavanja svih oblika prekograničnog kriminaliteta i nezakonitih migracija, policijski službenici granične, prometne i kriminalističke policije ove policijske uprave, u suradnji sa Mobilnom jedinicom carine Vukovar, provodili su mjere nadzora prometa i putnika radi sprječavanja i otkrivanja prekograničnog kriminala, otkrivanja prekršaja i kaznenih dijela te počinitelja kažnjivih djela. Pritom je između ostalih vozila kontroliran osobni automobil, srpskih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 27-godišnji srpski državljanin, dok je suvozačica u osobnom automobilu bila 20-godišnjakinja, također državljanka Republike Srbije. Prilikom pregleda službenik carine je uočio preinake na vozilu, te je angažiran službeni pas Nera koja je specijalizirana za detekciju droga. (Mobilne jedinice za nadzor državne granice, Policijske uprave vukovarsko-srijemske), koji je pozitivno reagirao i označio sporno mjesto, što je potvrdilo sumnju da se radi o preradi vozila u smislu duplog dna i da se u unutrašnjosti vozila nalazi droga. Daljnjim pregledom i pretragom vozila temeljem naloga Županijskog suda Slavonski Brod pronađeno je 25 paketa u kojima se nalazilo oko 28 kilograma droge marihuana. Policijski službenici su 27-godišnjaka i 20-godišnjakinju uz kaznenu prijavu zbog sumnje u kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, jučer (24.listopada) predali pritvorskom nadzorniku Policijske uprave brodsko-posavske, a potom i Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu na daljnje postupanje.

Službeni pas za detekciju droga Nera, pozitivno je reagirala i prilikom kontrole 29-godišnjeg vozača (državljanin Bosne i Hercegovine) i osobnog automobila, talijanskih registracijskih oznaka, kojom prilikom je pronađeno 1,4 grama droge heroin. Policijski službenici protiv 29-godišnjaka podnose prekršajni nalog Općinskom sudu u Slavonskom Brodu zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga.

Službeni pas za detekciju droga Jack u dva slučaja pozitivno reagirao i nanjušio drogu

Također istoga dana, na graničnom prijelazu Stara Gradiška, na ulazu u Republiku Hrvatsku, bio je angažiran i službeni pas za detekciju droga Jack (Policijske uprave brodsko-posavske), koji je nedavno završio trenažnu obuku. Kao početnik već je u dva slučaja pozitivno reagirao na opojnu drogu, kojom prilikom je otkriveno 8,19 grama droge marihuana.
U prvom slučaju, dana 19. rujna, u 11 sati, na graničnom prijelazu Stara Gradiška na izlazu iz Republike Hrvatske, službeni pas za detekciju droga Jack, pozitivno je reagirao prilikom nadzora osobnog automobila, slovenskih registracijskih oznaka (vozač 29-godišnji, državljanin Slovenije), kojom prilikom je u unutrašnjosti vozila pronađeno 3,85 grama droge marihuana.
U drugom slučaju, dana 23. listopada, u 13,06 sati, u zajedničkoj suradnji policijskih i carinskih službenika, kontroliran je autobus (BiH registracijskih oznaka), kojom prilikom je službeni pas Jack pozitivno reagirao na jedno sjedalo u unutrašnjosti autobusa, na koje je potom sjeo i ostao sjediti. Potom je upravo između spoja gornjeg i donjeg dijela sjedala pronađen paketić sa 4,34 grama marihuane. Policijski službenici su utvrdili da je droga vlasništvo 23-godišnjeg državljanina Bosne i Hercegovine.

Policijski službenici su protiv 23-godišnjaka i 29-godišnjaka donijeli prekršajne naloge zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga Općinskom sudu u Slavonskom Brodu.

IZVOR: PU BP

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn