USKRSNI SAJAM U PLETERNICI – Veselo, bogato i u duhu humanosti

Datum objave: 24. 3. 2018. | Kategorija: Susreti

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

PLETERNICA – U organizaciji Turističke zajednice Grada Pleternice i Grada Pleternice, danas je održan prigodni Uskrsni sajam, ove godine u Vinogradskoj ulici na prostoru ispred gradske knjižnice . Brojne udruge i obiteljska poljoprivredna gospodarstva s pleterničkog područja prikazali su svoje programe i proizvode. Humanitarnu notu dali su pleternički branitelji koji su upravo na sajmu započeli sedmodnevnu akciju prikupljanja sredstava za nastradale u poplavi u Hrvatskoj Kostajnici.

Šarolike pisanice, razigrani zečevi, isprepletene korpice u svim bojama, udruge s prezentacijom vrijednih projekata, ispunili su danas štandove na tradicionalnom Uskrsnom sajmu u Pleternici, koji je, već po tradiciji izazvao veliku pozornost brojnih posjetitelja, ali i izlagača.”Ovo je 11. sajam po redu, a po prvi puta smo u Vinogradskoj ulici jer su radovi u glavnoj ulici. Imamo više no ikad izlagača, njih 30, a nagodinu očekujemo i veći broj te se nadamo kako će tada sajam biti na glavnom trgu, “rekla nam je Marija Šarić iz Turističke zajednice Grada Pleternice.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Uz pisanice, igračke, zlatoveze, med i aroniju, košarice i ostale rukotvorine i primamljive proizvode, posjetitelji sajma imali su priliku pokazati i svoju humanost, zahvaljujući akciji koju su organizirali članovi Udruge hrvatskih dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Pleternice.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

“Željeli smo se ovom gestom prikupljanja pomoći solidarizirati s Hrvatskom Kostajnicom, točnije s ljudima koji su izgubili kuće u poplavama. Ne možemo ostati ravnodušni jer smo i mi u Pleternici “plivali” 2014. godine i vidjevši kako njihove kuće odlaze, odmah nas je to asociralo i na 1991. godinu. Dakle, ti su ljudi već u dva navrata u velikoj nemilosti – izgubili su ono što je čovjeku, uz život najvrjednije a to je dom,” rekao je predsjednik pleterničke udruge Tomica Perković.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

“Akcija traje tjedan dana, počevši od danas. Prikupljamo novčane donacije, komisijski smo zapečatili pet kutija koje će se nalaziti na javnim mjestima u Požegi i ovdje u Pleternici kako bi svatko tko želi mogao dati svoj doprinos. Za Veliku subotu ćemo otvoriti komisijski kutije,vidjeti koliko je prikupljeno i uplatit ćemo na žiro-račun naše podružnice te ostvariti kontakt s Hrvatskom Kostajnicom, ” pojasnio je Perković. Kutije za donacije bit će postavljene u prostoru pleterničke udruge, u podržnici u Požegi, Trg Sv. Trojstva, u prostoru pleterničke Gradske kuće, te u OŠ Fra Kaje Adžića dok će jedna kutija proći kroz mjesne odbore.

TEKST: S. Pok      FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn