UREDIMO SVOJU POŽEGU – Natječaj za najuređeniji izlog i poslovni prostor u festivalskom duhu

Datum objave: 19. 8. 2022. | Kategorija: Lifestyle

POŽEGA – Hvale vrijedan projekt koji je godinama realiziran u Požegi, ocjenjivanje i nagrađivanje najljepšeg izloga i poslovnog prostora tvrtki i ugostiteljskih objekata za vrijeme požeškog festivala, nastavili su provoditi zadnjih sedam godina tjednik Kronika požeško-slavonska i Udruga Požeški čuvari baštine, a od ove godine pokrovitelji su TZ Grada Požega i Grad Požega.

Kako je i samim Požežanima stalo da njihov grad bude uređen u vrijeme festivala, oni su tu tradiciju nastavili, uređivali svoje izloge u trgovinama, tvrtkama, ugostiteljskim objektima, ustanovama, bankama, dostojno našoj tradiciji i baštini kojom bi se trebali ponositi.Nakon nekoliko godina zaborava, dobru praksu ocjenjivanja i vrednovanja tog truda i kreacija, prije sedam godina prepoznalo je uredništvo tjednika Kronika požeško-slavonska, vratilo ocjenjivanje ali i nagrađivanje svih učesnika kroz projekt „Uredimo svoju Požegu“. Tako je tradicija stara preko dva desetljeća ponovno revitalizirana, prvenstveno zbog onih koji od uređenja svojih izloga za vrijeme požeškog Festivala nisu odustali, ali i zbog poticaja novih sudionika da se uključe u ovaj lijepi običaj.

“Godinama sam bio član komisije za ocjenu izloga, ujedno kao urednik tjednika Kronika sam i fotografirao sve uspješne izloge i to objavljivao na stranicama Kronike i našeg portala www.pozeska-kronika.hr Smatrao sam da ne treba ukidati nešto što je dobro, što je pozitivno, što nam treba, posebno stoga što to rade i drugi slavonski gradovi koji imaju svoje festivale, vezove, smotre, nego da će se to i nagrađivati. Nismo dozvolili da jedna takva lijepa akcija ode u zaborav, nego upravo nastavljamo s 5. Natječajem za najljepši izlog i ove godine u sklopu projekta „Uredimo svoju Požegu“.” kaže urednik tjednika Kronika Vladimir Protić.

“Proteklih godina na naš poziv prijavilo se svaki puta po dvadesetak sudionika koji su uredili svoje izloge. Svi sudionici su dobili zahvalnice i priznanja za svoj trud, a najbolji su i nagrađeni novčanim i ostalim vrijednim nagradama sponzora naše akcije. Pokrovitelj glavne novčane nagrade od 1.000 kn ove godine bit će požeški gradonačelnik dr. sc. Željko Glavić, koji je odmah podržao ovu akciju ,” dodaje Protić, uz  poziv svima da i ove godine, nakon korona pauze, posebno što se vratio i stari naziv Festival Zlatne žice Slavonije, urede svoje izloge, iznesu svoju baštinu, prikažu je gostima grada Požega u vrijeme tri dana festivala, te time doprinesu da naš grad bude najljepši.

Poziva i sponzore koji se žele uključiti u projekt i nagraditi najuspješnije uređene izloge da se jave u redakciju tjednika Kronika, a za uzvrat će biti organizirana besplatna promocija njihove tvrtke ili obrta kroz provođenje Natječaja i prilikom dodjele nagrada. Tjednik Kronika požeško-slavonska stoga poziva sve da urede svoje izloge i poslovne prostore, u tjednu festivala, da se prijave za sudjelovanje u projektu „Uredimo svoju Požegu“ na e-mail: pozeska.kronika@gmail.com ili broj mob: 098/464-174, sa svojim uradcima, a komisija će sve obići u petak 02. rujna u dopodnevnim satima od 9 – 12 sati. Prilikom obilaska svim učesnicima će biti podijeljene Zahvalnice za sudjelovanje u akciji, te će biti obaviješteni o mjestu i vremenu uručenja novčanih nagrada, nagrada sponzora i Priznanja za najbolje uređene izloge. Svečano uručenje nagrada za najljepše izloge bit će u subotu 03. rujna na Velikoj festivalskoj pozornici od 13 sati.

TEKST: S. P. /pozeska-kronika.hr            FOTO: Plakat/ S. P.

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn