UOČI BLAGDANA SVIH SVETIH – Položeni vijenci i zapaljene svijeće na groblju sv. Ilije

Datum objave: 31. 10. 2023. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – U prigodi blagdana Svih svetih na groblju sv. Ilije kod središnjeg križa danas su položeni vijenci i zapaljene svijeće za sve poginule hrvatske branitelje i civilne žrtve Domovinskog rata.

Vijence su položili u zajedničkom izaslanstvu predstavnici policije, Ministarstva obrane, Ministarstva hrvatskih branitelja te Udruga proisteklih iz Domovinskog rata. Vijenac je položilo i izaslanstvo Požeško-slavonske županije na čelu sa zamjenikom županice Ferdinandom Trohom, izaslanstvo Grada Požege predvođeno gradonačelnikom dr. sc. Željkom Glavićem te predstavnici ostalih gradova i općina s područja županije.

Na svetkovinu Svih Svetih, u srijedu 1. studenoga 2023. godine, požeški biskup msgr. Antun Škvorčević predvodit će euharistijsko slavlje u 15.30 sati na požeškom groblju Sv. Ilije, a na .Dušni dan, 2. studenoga 2023. godine, u požeškoj Katedrali u 18.30 sati nakon koje će uslijediti molitva za sve preminule grada Požege, na poseban način za poginule u Domovinskom ratu te sve one koji su ukopani u kripti Katedrale.

TEKST: S. Pok                      FOTO: S. Pok

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn